Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Ekonomsko-trgovinska škola – Bor

Ekonomsko-trgovinska škola – Bor

srednja-skola

Ekonomsko-trgovinska škola – Bor

19210 Bor
Beogradska 10
030 2433 380, 030 2456 310
www.etsbor.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2022/2023

Ekonomija, pravo i administracija

BOBO SB 4L01S Ekonomski tehničar 30 4 god
BOBO SB 4L05S Pravno – poslovni tehničar 30 4 god

Trgovina, ugostiteljstvo i turizam

BOBO SB 3K07S Konobar 15 3 god
BOBO SB 3K08S Kuvar 15 3 god
BOBO SB 4K16S Turistički tehničar 30 4 god

O školi

Ekonomsko-trgovinska škola je osnovana 1990. godine kada je svoj rad započela sa 11 odeljenja i 347 učenika. Tokom školaskih godina varira broj odeljenja i učenika pa i nastavnika. Škola se nalazi u zgradi Tehničke škole (bivše Rudarske). Ukupna površina školskog prostora iznosi 1252,94 m2, od toga je učenički prostor 1114,79 m2 a ostali kancelarijski prostor 138,15m2.

Verifikovana je za dva područja rada:

Ekonomija, pravo i administracija i Trgovina, ugostiteljstvo i turizam.
Škola je dobro opremljena nastavnim sredstvima. Oprema kojom se koriste učenici i zaposleni sastoji se u statičnim i prenosivim računarima, štampačima, video projektorima, skenerima, video kamerama, televizorima, DVD-ma, grafoskopima, kasetofonima i dr. Učionice su klimatizovane što omogućuje prijatan boravak za vreme nastave kako učenicima tako i nastavnicima.

Svi računari u školi su umreženi i imaju pristup Internetu. U školi postoji video nadzor i alarmni sistem pa je bezbednost na zavidnom nivou.

Takođe postoji školska biblioteka koja raspolaže literaturom i dovoljnim fondom knjiga za potrebe učenika i nastavnika. Biblioteka se redovno dopunjuje i osavremenjuje novim izdanjima.

Redovno obrazovanje u Ekonomsko-trgovinskoj školi podrazumeva časove teorijske nastave, časove vežbi, časove praktične nastave i blok nastave.

Kao srednje stručna škola okrenuta je osposobljavanju učenika za rad. Praktične veštine neophodne za obavljanje poslova, učenici stiču u virtuelnim preduzećima koja se osnivaju u okviru stručnih predmeta: Finansijsko-računovodstvena obuka, Poslovno-administrativna obuka, Obuka u virtuelnom preduzeću. U virtuelnim preduzećima se simuliraju poslovi stvarnih preduzeća, a obavljajući ove poslove učenici stiču praktična znanja i veštine neophodne za njihovo buduće zanimanje. Kroz simulaciju poslovanja učenici imaju priliku da povežu znanja stečena u okviru pre svega stručnih, ali i opšteobrazovnih predmeta i na taj način dobiju celovitu sliku o svom profilu i budućem zanimanju.

Takođe i učenici obrazovnog profila turistički tehničar u okviru stručnih predmeta imaju veliki broj časova praktične nastave i blok nastave gde se osposobljavaju da obavljaju poslove u turističkim agencijama i na poslovima recepcije.

Nastava za obrazovni profil turistički tehničar se izvodi u specijalizovanom kabinetu koji omogućava učenicima simulaciju realnih uslova rada na recepciji hotela ili turističkim agencijama.Takođe, učenici imaju mogućnost da kroz igranje uloga usavrše stečena znanja i dobro se pripreme za buduće poslove u svom zanimanju.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top