Naslovna » Aktuelno » FILM U KOJEM GLUME BAŠ SVI – “AMSTERDAM”!

FILM U KOJEM GLUME BAŠ SVI – “AMSTERDAM”!

 FILM U KOJEM GLUME BAŠ SVI – “AMSTERDAM” !

KRISTIJAN BEJL, ROBI MARGO, DŽON DEJVID VOŠINGTON, KRIS ROK, TEJLOR SVIFT, ROBERT DE NIRO, RAMI MALEK i drugi

NEVIĐENA GLUMAČKA POSTAVA OKUPILA SE
U FILMU “AMSTERDAM” REDITELJA DEJVIDA O. RASELA
KOJI U BIOSKOPE STIŽE 6. OKTOBRA
Od reditelja naslova “BOKSER”, “AMERIČKA PREVARA” i “U DOBRU I U ZLU” – Dejvida Rasela (David O. Russell), u četvrtak 6. oktobra stiže još jedno veliko ostvarenje – kriminalistički triler “AMSTERDAM.” Reč je o filmu u kojem se pojavljuju praktično svi glumci koji danas čine zvezde Holivuda – od Kristijana Bejla, Robi Margo, Džona Dejvida Vošingtona, Krisa Roka, preko Majka Majersa, Roberta De Nira, do kantautorke i dobitnice 11 Gremi nagrada Tejlor Svift, glumca Ramija Maleka i mnogih drugih. 

Naslov već slovi za jedan od glavnih kandidata za dodelu nagrade Oskar što i ne čudi zbog toga što je većina dosadašnjih Raselovih filmova uglavnom dobijala pozitivne kritike kao i  najprestižnije filmske nagrade.
Radnja kriminalističkog filma “AMSTERDAM” smeštena je u 30.-te godine prošlog veka i prati dvoje prijatelja koji svedoče ubistvu čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje. Naknadno, otkirva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

Triler o ljubavi i odanosti lična je priča za reditelja i scenaristu filma Dejvida Rasela “Prijateljstvo i ljubav su osnova filma” ističe Rasel  “meni je najvažnije prijateljstvo između ovih likova. Prijateljstvo između Barta (Christian Bale) i Harolda (John David Washington) je specijalno značajno, kao i sporazum o prijateljstvu koji sklapaju kako bi se brinuli jedan o drugom ne dozvoljavajući jedan drugom da nestanu. Prijateljstvo se proširuje uključujući Valeriju (Margot Robbie), što predstavlja stub priče filma.”  

 
Sve ukazuje da priznati i ugledni glumci vole da snimaju s redateljem Raselom jer je do sada uspešno sarađivao sa većinom od njih. Za film “Bokser” iz 2010. godine Kristijan Bejl i Melisa Lio osvojili su nagradu Oskar u kategorijama Za najboljeg sporednog glumca odnosno sporednu glumicu; Dženife Lorens osvojila je prestižnu zlatnu statuu Za najbolju glavnu glumicu 2012. godine za film “U dobru i zlu”, a “Američka prevara” ponela je te 2014. jedanaest nominacija za nagradu Oskar.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top