Naslovna » Aktuelno » FINALE KRALJEVSTVA LARSA FON TRIRA NA PLATFORMI MOJOFF

FINALE KRALJEVSTVA LARSA FON TRIRA NA PLATFORMI MOJOFF

FINALE KRALJEVSTVA LARSA FON TRIRA NA PLATFORMI MOJOFF

Nakon domaće premijere na 28. Festivalu autorskog filma, KRALJEVSTVO: EGZODUS dostupno i online na platformi MojOFF
Dobitnik Zlatne palme za film Ples u tami, kao i više od 100 drugih evropskih i svetskih priznanja, Lars fon Trir se devedesetih godina upisao i u istoriju televizije svojom kultnom serijom Kraljevstvo. Ova često bizarna mešavina bolničke drame (i komedije) i priče o duhovima sa uticajem Tvin Piks nadrealizma imala je dve sezone, emitovane 1994. i 1997. godine, a nakon 25 godina dobila je i neočekivano finale u vidu petosatne treće sezone sa podnaslovom Egzodus, koje je svetsku premijeru imalo na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji u septembru 2022.
Kraljevstvo prati zaposlene i pacijente u ultramodernoj kopenhaškoj Kraljevskoj bolnici koji nakon niza čudnih događaja postaju ubeđeni da je to mesto ukleto. Uz nekoliko tragičnih žrtava oni uspevaju da zatvore prolaz između paralelnih svetova i oslobode se zlih duhova, ali u najnovijem nastavku serije kapija Kraljevstva se ponovo otvara. U univerzumu treće sezone Kraljevstvo je naizgled samo serija Larsa fon Trira, ali glas koji se javlja mesečarki Karen Svenson i bizarne situacije u bolnici navode na drugačiji trag.
Najnovija sezona Kraljevstva puna je fon Trirovih šala na sopstveni račun, ali i skandinavskih glumačkih zvezda. U ulozi švedskog lekara koji nevoljno dolazi u Dansku ovog puta je Mikael Pešbrant, a ulogu njegovog najbližeg kolege tumači Lars Mikelsen, brat čuvenog Madsa Mikelsena. Aleksander Skarsgard gostuje u ulozi sina švedskog advokata čiju je ulogu u drugoj sezoni tumačio njegov otac Stelan, a lekara Navera koji ima problema sa kontrolom besa glumi poznati danski glumac Nikolaj Li Kas. Svoju ulogu iz prve dve sezone reprizira nemački veteran Udo Kir, a evropskoj postavi se pridružuje i veliki Vilem Defo, inače najpopularniji glumac 2022. godine prema podacima sajta Letterboxd.

Domaća publika je najnoviju sezonu Kraljevstva premijerno imala priliku da pogleda 2. decembra na 28. izdanju Festivala autorskog filma, a od 18. januara finale je, uz od ranije dostupne prve dve sezone, moguće pogledati i online na platformi MojOFF. Za sve nove korisnike koji se registruju na platformi, dostupan je promo period od mesec dana po ceni od samo 1 dinar.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top