Naslovna » Kultura » Knjige » Izbor najboljeg romana za mlade u 2017. godini

Izbor najboljeg romana za mlade u 2017. godini

 

 

 

Beogradski čitalački klub za mlade Mreža B.O.O.K. – Biblioteka odabranih omladinskih knjiga organizovao je izbor najboljeg romana za mlade koji je objavljen u Srbiji tokom 2017. godine. U tu svrhu je preko Instagrama okupljen specijalni onlajn žiri, sastavljen od 22 mladih poznavalaca savremene književne produkcije za mlade (young adult) koji su dobro upućeni u prošlogodišnju ponudu domaćih izdavača. Članovi ovog žirija bili su iz Beograda i drugih gradova u Srbiji (Pančevo, Kraljevo, Loznica, Paraćin, Stara Pazova, Velika Plana, Ljig), a prosek godina je bio 17.
U jakoj konkurenciji i bogatoj produkciji od ukupno 66 naslova za mlade, koliko je prošle godine objavljeno u Srbiji, onlajn žiri Mreže B.O.O.K. posebno je izdvojio nekoliko naslova i dodelio im sledeća priznanja:
Bronzana medalja Mreže B.O.O.K. – Jasminka Petrović: SVE JE U REDU (Kreativni centar)
Srebrna medalja Mreže B.O.O.K. – Džon Grin: NEMA KRAJA KORNJAČAMA (Urban Reads)
Zlatna medalja Mreže B.O.O.K. – Endži Tomas: TA MRŽNJA KOJU SEJEŠ (Urban Reads)
Ubedljivi pobednik ovog glasanja, sa dvostruko više dobijenih glasova od drugoplasiranog, je Ta mržnja koju seješ, uzbudljivi i emotivni debitantski roman mlade američke autorke Endži Tomas, koji se bavi aktuelnim problemom rasne netrpeljivosti u SAD.
Detaljnije o ovom romanu: http://knjigoskop.com/ta_mrznja_koju_sejes
Detaljniji prikaz rezultata i opis glasanja: http://mrezabook.com/ya2017
Mreža B.O.O.K. – Biblioteka odabranih omladinskih knjiga je beogradski čitalački klub za mlade, koji postoji od 2014. godine i bavi se popularizacijom savremene književnosti za mlade.
sajt: http://mrezabook.com
Instagram profil: https://www.instagram.com/mrezabook
Fejsbuk strana: https://www.facebook.com/mrezabook
kontakt: [email protected], 063/8927-467

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top