Naslovna » Kultura » Knjige » „Jači od bola“ Siniše Ubovića

„Jači od bola“ Siniše Ubovića

jači od bola

 

Knjiga Siniše Ubovića „Jači od bola“

Sve u vašem životu može imati dvostruko značenje. Suština je u tome da otkrijete svoje najveće strahove, sumnje i duboka verovanja koja vam ne služe, i da ih transformišete u nešto konstruktivno.

Da bi Vam još više dočalai način kako Siniša opisuje sve to, ubacujemo odlomak iz njegove knjige, ustvari uvodnu stranicu knjige..

Naše oči nemaju sposobnost da vide celu sliku, već samo deliće celine – delić neba, komadić beskrajnog mora, kamenčić u ogromnom mozaiku života…Kada pogledamo srcem, pred nama se otvara nepregledno prostranstvo najdivnijih životnih predela i pejzaža. Isključivo srcem možemo videti i doživeti širu sliku, celovitost, jedinstvo i lepotu. Zato je potrebno da se probudimo iz dubokog sna u koji smo utonuli i da snove o patnji zamenimo javom koja pruža nadu.

Zbog svih tih snova koji nas plaše, zbog mraka na koji smo odmalena pripremani, zbog straha u kom su živeli svi oni kojima smo bili okruženi tokom godina odrastanja, naučili smo da se pred životom povlačimo, da se odlučujemo samo na one poteze koji će nam doneti manje bola, da igramo na sigurno kako ne bismo bili razočarani, povređeni ili iznevereni, da u životu ne uživamo isuviše kako ne bismo svojom radošću uznemirili one koji je nemaju dovoljno. Igrajući na sitno, zadovoljavajući se mrvicama koje ostaju posle drugih, tragajući za ljubavlju i potvrdom koju bi nam neko drugi pružio u jednom trenutku smo se umorili, zastali i zaspali. Otupeli.

Došli smo do tačke u kojoj smo napravili izbor, najčešće nesvestan, da odustanemo od sebe i da zaboravimo svoju božansku, uzvišenu prirodu. Odlučili smo da svoju svetlost prigušimo kako njom ne bismo uznemirili druge. Što se svetlost više stišava, to smo i mi postajali sve umorniji.

Koliko god se trudili da i dalje nešto vidimo u mraku, da ostanemo koliko-toliko budni, ipak je noć odnosila pobedu i mi smo se polako prepuštali snu. Iz potrebe da ne osećamo bol, odlučili smo se za san. Za iluziju. Za mrak. Koliko dugo ćemo ostati u njemu zavisi isključivo od nas samih. Kada će se razdaniti, kada će se zrak svetlosti provući kroz pukotine u zidu naših života, kada ćemo se probuditi? Kada ćemo iluziju zameniti stvarnošću? Kada ćemo laž zameniti istinom? Kada ćemo iz uloge žrtve preći u ulogu pobednika? I da li je zaista moguće teskobu prošlosti zameniti lakoćom sadašnjeg trenutka? “

Knjigu „Jači od bola“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte i druge naslove na našem portalu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top