Naslovna » Humanitarne organizacije » Uvek sa decom

Uvek sa decom

Uvek sa decom

Beograd, Savski venac
Resavska 16
011 3239 821
www.sadecom.org.rs

 

  • Deca širom sveta nisu pošteđena zloćudnih bolesti, iako ukupan broj oboljevanja dece od ovih bolesti čini samo delić od ukupnog oboljevanja kod odraslih. U razvijenim zemljama one su na drugom mestu kao uzrok  smrti dece od 0-15 godina, tj. odmah iza nesrećnih slučajeva. Zbog toga su pravilna spoznaja o ovim bolestima i adekvatni napori cele zajednice u savremenom lečenju i brizi za ovu decu ogledalo razvijenosti, ne samo zdravstvene službe nego i zrelosti celoga društva.
  • Najčešce zloćudne bolesti kod dece su maligne hemopatije (leukemije i limfomi) i tzv. solidni tumori. Efikasnom saradnjom, adekvatnom opremom i odgovarajućom negom brojnih specijalnosti (pedijatri onkolozi, hirurzi, radiolozi, imunolozi, bakteriolozi, patolozi, psiholozi i dr.) danas uspevamo da trajno izlečimo više od polovine obolele dece i da im vratimo detinjstvo.
  • Lekari, medicinske sestre, vaspitači i psiholog odeljenja pedijatrijske onkologije Instituta za Onkologiju i Radiologiju Srbije, u saradnji sa članovima Udruženja “Uvek sa decom” sprovode i mnoge aktivnosti mimo medicinske terapije. Druže se sa “svojom decom”, organizuju posete glumaca, pesnika, dečjih pisaca odeljenju i podstiču talente samih mališana.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top