Naslovna » Mama » Moderna mama » Kreativne ideje bojenja sa decom

Kreativne ideje bojenja sa decom

Porodični kreativni momenti su posebno važni deci, zbog čega bi upravo sa njima trebalo da provedete što više kvalitetnog vremena, u čemu vam predlozi za ove rukotvorine koje ćete zajedno napraviti mogu pomoći. Ne postoji osoba, koliko god mrzovoljna bila, koja ne voli da pravi ovakve divne rukotvorine od kamenčića.

Veoma često neke sasvim obične stvari i predmete, kao što su na primer kamenčići, možemo pretvoriti u nešto potpuno posebno. Ako volite da sakupljate lepo kamenje dok ste na letovanju ili prosto ne možete da odolite lepom oblutku, onda je ova ideja savršena za vas. Svaki kamenčić može postati ukrasan, samo samo ako želite da uložite malo truda i volje. U nastavku vam objašnjavamo kako da od sasvim običnog oblutka nastaju ukrasni kamenčići!

Ukrasni kamenčići  – potreban materijal

Za izradu ovih ukrasnih kamenčića biće vam potrebno sledeće:

  • više oblutaka – vodite računa da im površina bude što glađa kako biste ih lakše dekorisali
  • akrilne boje
  • četkica – deblje i tanje
  • alkoholni flomasteri sa tankim špicem (rapidografi i boji)
  • akrilni lak

Ukrasni kamenčići –  izrada

Kako bi vaši kamenčići bili dekorativni i veseli, potrebno je da ih pre ocrtavanja ofarbate akrilnom bojom kako bi imali ujednačenu podlogu. Potom, kada se dovoljno osuše, uz pomoć rapidografa nacrtajte šare, odnosno u slučaju sove, oči, perje, kljun. Kada ste oivičili željene površine crnom bojom, uz pomoć flomastera u drugim bojama ispunite površine tako da dobijete žljene šare. Ukoliko nemate flomastere u željenoj boji i teško vam je da ih nabavite, hobi akrilne boje ili boje koje se koriste za farbanje maketa, u kombinaciji sa veoma tankim četkicama mogu takođe da vam urade posao, ali morate zaista imati mirnu i preciznu ruku.

Kada ste iscrtali vaše sovice ili druge dezene, ostavite da se flomasteri osuše i potom ih prelakirajte akrilnim lakom kako bi se sve to lepo zaštitilo. Na poleđinu kamenčića možete zalepiti komadić magnetne trake, tako da ćete vaše sovice moći da okačite na frižider. Na ovaj način, dobićete lepe magnete za frižider.

Još interesantnijih ideja sa kamenjem pogledajte>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top