Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Kultura » Knjige » Montesori danas – Propolis books

Montesori danas – Propolis books

 

Montesori danas – Propolis books219x300 propolis-books montesori-danas

Montesori danas

Autor:

Pola Pouk Lilard

Škole oblikuju dečje živote, umove i poglede na svet. Ovaj razumljiv vodič kroz današnje Montesori obrazovanje pomoći će roditeljima da razmotre Montesori kao alternativu za svoje dete.
Džejn M. Hili (Jane M. Healy), autor knjige Your Child`s Growing Mind. Mnogim roditeljima je poznat jedinstven pristup obrazovanju male dece na predškolskom Montesori nivou. Ali šta se dešava posle? Tokom poslednje decenije, osnovne i srednje Montesori škole niču širom SAD. Pola Lilard, direktor Montesori škole za decu od osamnaest meseci do petnaest godina, na jasan i ubedljiv način nam predstavlja Montesori program za školski i kasniji uzrast.

Montesori danas – Propolis books

Teorija Marije Montesori, o prilagođavanju obrazovanja svakom razvojnom periodu korišćenjem materijala posebno osmišljenih za dečje istraživanje i samostalno otkrivanje, podstiče decu da budu aktivni umesto pasivni učenici na svim nivoima. U detaljnom prikazu teorije i prakse Montesori metoda, Lilard pokazuje kako deca stiču osobine potrebne za odgovaranje na sopstvena pitanja, uče da koriste slobodu uz odgovornost i održavaju visok nivo intelektualne radoznalosti. Ovo je knjiga suštinski značajna za roditelje i učitelje zainteresovane za Montesori obrazovanje kao alternativu za stariju decu.

Pola Pouk Lilard je autor knjige Montesori: Moderan pristup. Koosnivač je i direktor škole Forest Blaf na jezeru Blaf u Ilinoisu.

Pola Pouk Lilard u ovoj knjizi, na jasan i za roditelje, učitelje, stručnjake i javnost razumljiv način, prikazuje suštinu razvoja čoveka prema Montesori pedagogiji u svakom periodu razvoja: od rođenja do šest godina, od šest do dvanaest godina, od dvanaest do osamnaest godina i od 18. do 24. godine. Za svaki od ovih perioda su opisani osnovni principi razvoja kao i način rada sa decom u okviru Montesori predškolske ustanove, škole, Erdkindera – programa za srednju školu i programa za univerzitet.

Montesori danas – Propolis books

Posebna pažnja posvećena je školskom uzrastu, jer se često misli da je Montesori pedagogija odgovarajuća samo za predškolski uzrast, iako širom sveta raste broj Montesori osnovnih i srednjih škola. Kroz prikaz uloge učitelja, aktivnosti dece i izgleda učionice, Pola Pouk Lilard prikazuje zapanjujuće bogatstvo umnog i socijalnog razvoja dece u Montesori školi i njihove pripreme ne samo za doživotno učenje, već za život zasnovan na mentalnom i duhovnom umesto materijalnog zadovoljstva.

Kod nas Montesori pedagogija još uvek nije dovoljno poznata niti primenjena. Zato je osnovni cilj ove knjige da obezbedi više informacija o onome što Montesori pedagogija može da pruži detetu i da pomogne u njenom širenju i pravilnoj primeni na svim uzrasnim nivoima.

Iz recenzije

Pola Pouk Lilard je međunarodni autoritet u oblasti Montesori pedagogije.
Montesori je učiteljica za predškolski uzrast, koosnivač i direktor Montesori škole Forest Blaf u Ilinoisu, SAD, za decu od 18 meseci do 18 godina i bila je angažovana u upravnom odboru američkog ogranka Međunarodne Montesori asocijacije i Američkog Montesori društva. Autor je četiri knjige i brojnih članaka o Montesori pedagogiji.
Irena Mitrović, Montesori vrtić „Zvono“

Izdavač Propolis books

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top