Naslovna » Deca » Studenti » Nauči bilo šta – za samo 20 sati!

Nauči bilo šta – za samo 20 sati!

wo

Nauči bilo šta – za samo 20 sati!

Često nam je nedostatak vremena prepreka za savladavanje nekih novih veština. A šta ako vam kažemo da je za učenje nove veštine dovoljno odvojiti samo 20 sati? Naravno, uz pomoć proverene metode koja će ubrzati proces učenja.

Metoda 20 sati do nove veštine predstavlja način da savladate neko novo znanje ili postanete solidan poznavalac neke nove materije, što ne znači da ćete biti i ekspert u tome. Za početak potrebno je da odredite šta to želite da savladate, da odvojite 45 minuta svakog dana u narednih mesec dana – i rezultat će se odmah pokazati!

Za 20 sati naučićete šta god želite ukoliko se oslonite na ova četiri saveta:

  1. Razgradite veštinu

Prvi korak u savladavanju nove veštine jeste da detaljnom analizom dođete do zaključka šta je to što želite da postignete ili znate nakon 20 sati. Mnoge nove veštine možete podeliti na više podkategorija i savladavati ih jednu po jednu dok na kraju ne postanete zaista dobri u tome. Nakon analize veštine doćiće te do saznanja šta je to najvažnije što bi trebalo naučiti – i od toga i počnite.

  1. Pronađite način

Za sve što želite da naučite morate znati i šta vam je za to potrebno. Ljudi najčešće greše kada započinju učenje novih veština upravo u odabiru “pravog alata”. S obzirom na to da nam je internet svima dostupan, a da se na njemu nalazi more izvora informacija – to može biti mač sa dve oštrice, jer usled nemogućnosti odabira “pravog” izvora mnogi odustaju i od pokušaja. Na vreme se raspitajte koji su to pouzdani izvori znanja koje vam je potrebno, odaberite od tri do pet najviše – i započnite proces učenja.

  1. Odstranite smetnje

Kada nešto zaista želite da naučite ili savladate – potrebno je da se tome u potpunosti posvetite. Vaša koncentracija u tom procesu ne sme biti podeljena, a 45 minuta svakog dana sigurno možete da posvetite jednom cilju (ukoliko zaista to želite). Potrudite se da odstranite sve potencijalne smetnje dok učite – a najčešće nam pažnju odvlače telefon, televizor ili nešto tome slično. Ne dozvolite da vam sitnice stoje na putu ka vašem znanju – koje možete dobiti za samo 20 sati!

  1. Budite istrajni

Ako nešto zaista želite da savladate – zar nije metoda 20 sati idealan način da to i postignete? Budite istrajni i uporni, a 45 minuta dnevno možete sigurno odvojiti za nešto što vam je toliko važno. Nemojte posustajati i preskakati dane, a na kraju očekivati neki rezultat. Ova metoda nije nikakva magija – već samo princip koji vam omogućava da za vrlo kratko vreme naučite bilo šta što poželite. Potrebno je naravno zaista učiti barem 20 sati – nakon čega ćete sigurno biti na putu da u novoj veštini ili novom znanju budete bilijantni!

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top