Naslovna » Aktuelno » NOVI FILM GILJERMA DEL TORA „ALEJA NOĆNIH MORA“- OBJAVLJEN PRVI TREJLER

NOVI FILM GILJERMA DEL TORA „ALEJA NOĆNIH MORA“- OBJAVLJEN PRVI TREJLER

Rooney Mara and Bradley Cooper in the film NIGHTMARE ALLEY. Photo by Kerry Hayes. © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved

BREDLI KUPER, VILJEM DEFO, KEJT BLANŠET I RUNI MARA VRAĆAJU NEO NOAR ŽANR NA VELIKO PLATNO

Da li je zver ili čovek

Dobra misterija, mali, diskretni pištolji sakriveni sa unutrašnje strane bež mantila, karmin grimizno crvene boje, detektivski šeširi i toalete diva  Zlatnog doba Holivuda – odlike neo noar žanra koji ima svoj povratak na velika vrata sa filmom „ALEJA NOĆNIH MORA“ (Nightmare Alley) u režiji Meksikanca Giljerma del Tora. Prvim trejlerom  Srčlajt studija (Searchlight Studio) koji je objavljen, pred publiku se stavljaju zavidna glumačka imena – Bredli Kuper, Viljem Defo, Kejt Blanšet i Runi Mara, a planirano je da se film na velikom platnu nađe pred kraj godine, 16. decembra u bioskopima širom Srbije.

Ambiciozni radnik u cirkusu  ima sposobnost da sa samo nekoliko reči izmanipuliše bilo koga. Zavodi psihoterapeutkinju za koju se ispostavlja da je mnogo opasnija od njega.

Da je neo noar žanr kvalitetan i uspešan govori uspeh filma „Poverljivo iz L.A“ koji je iako snimljen 1997, rado gledan i danas, dok je o uspehu glumaca Rasela Kroua, Kim Bejsinger i Gaja Pirsa izlišno govoriti. Meksički reditelj koji je 2017. godine dobio nagradu Oskar za najboljeg reditelja za film „Oblik vode“ Giljermo del Toro, okupio je najpopularnije glumce i stvorio novi noar film za pamćenje.

Ni jedan film glumačkog barda Viljema Defoa poslednjih godina ne može da prođe neopaženo te je za ulogu slikara Van Goga u filmu „Na kapiji večnosti“ bio nominovan za nagradu Oskar u kategoriji za najboljeg glumca, dok je uloga čuvara svetionika u filmu „Svetionik“ jedna od onih koje ostaju urezane u pamćenje.

Bredli Kuper („Zvezda je rođena“, „Američka prevara“ i „Mamurluk“), dobitnica nagrade Oskar za najbolju glumicu Kejt Blanšet u filmu eksentričnog reditelja Vudija Alena  „Plava Jasmin“, kao i Runi Mara koja je dvostruko nominovana za nagradu Oskar za filmove „Kerol“ i „Devojka sa tetovažom zmaja“ u novoj misteriji Giljerma del Toroa- Aleja noćnih mora imaju glavne uloge.

Za ljubitelje najpoznatije i nemilosrdne „Birmingemske bande“ (Peaky Blinders) u filmu se pojhavljuje Pol Anderson, koji je u  svima dobro poznatom Šelbi klanu glumio Artura, brata glave porodice Tomasa Šelbija.

Krajem godine, 16. decembra film će imati svoju premijeru nakon čega će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top