Naslovna » Kultura » Knjige » Vesela anatomija, Adam Kej

Vesela anatomija, Adam Kej

Zašto nam krče creva? Da li stara koža zaista otpada s nas? Koliko vremena u životu ćemo provesti na ve-ce šolji? Šta našem telu rade bolesti poput epilepsije ili dijabetesa? Šta je ono pufnasto u pupku?

Kako odgovoriti na ozbiljna dečja pitanja o ljudskom telu na zabavan način?

Dopustiti da bivši lekar, a sadašnji stendap komičar napiše odgovore.

Urnebesno! Zabavno! Poučno!

I za decu i za roditelje i za profesore i za bibliotekare… za sve, da nauče ili se podsete!

Svakog od nas fasciniraće brojne neverovatne činjenice poput ovih: srce nije ni ružičasto ni srcolikog oblika, biće da je to izmislio onaj ko pravi čestitke za Dan zaljubljenih. Pluća svakog dana izduvaju količinu vazduha kojom bi moglo da se naduva hiljadu rođendanskih balona. I, da, pravilo pet sekundi ne važi. Nikad nije ni važilo.

Vesela anatomija je kompletan vodič kroz ljudsko telo. Edukativno, informativno, jasno napisano štivo, s opisima i karikaturama, s dijagramima i škakljivim temama. Možete je čitati kao roman, od korica do korica, a možete je uzimati onda kada poželite da znate više o određenoj temi.

Posebno blago predstavljaju završni odeljci na kraju svakog poglavlja: istina ili ćorak? Nešto kao verovali ili ne, samo o anatomiji.

Možda je najbolje da za kraj citiramo jednu Lili: Mislim da bi primerak ove knjige trebalo da postoji u svakoj školskoj biblioteci.

Rekli su o knjizi:

Kupite ovu knjigu svojoj deci. Kupite je sebi. Kupite je baki. Aleks Dikson

Knjiga vam govori dobre i loše stvari o vašem telu. Kako ga možete povrediti ili mu pomoći. Možete je pročitati od početka do kraja, ali možete jednostavno uroniti i izronitti ako postoji nešto što želite da saznate. Rekla bih da bi se svima svidela ova knjiga i mislim da bi primerak trebalo da postoji u svakoj školskoj biblioteci. Lili O’Dvajer

O piscu: Adam Kej (1980, Brajton) je engleski pisac, scenarista, glumac i, pre svega, bivši lekar. Njegov otac je bio lekar, pa se očekivalo da on nastavi tradiciju. I jeste. Nakon nekoliko godina shvatio je da ipak želi da bude pisac. Njegova prva knjiga za odrasle postala je hit, prevedena je na 37 jezika, pretvorena je i u pozorišnu predstavu. Vesela anatomija je njegova prva knjiga za decu. Adam je i glumac, stend-ap komičar. Njegove predstave rasprodate su čitavu sezonu unapred.

Propolisbooks

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top