Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Osnovne škole » Osnovna škola Miroslav Antić – Čukarica – Beograd

Osnovna škola Miroslav Antić – Čukarica – Beograd

osnovna-skola

Osnovna škola Miroslav Antić – Čukarica – Beograd
Beograd, Čukarica
Crveno barjače 6
Bele vode
011 2399 109
www.miroslavantic.edu.rs

Škola danas raspolaže sa deset klasičnih učionica, trinaest kabineta, prostorijom za dnevni boravak dece, fiskulturnom salom sa dve svlačionice, prostorijom za biblioteku sa čitaonicom i zbornicom za nastavnike. Škola ima kuhinju sa trpezarijom, prostorije za sekretara, računovođu, direktora škole, pedagoško-psihološku službu i dve prostorije za zubnu ambulantu, knjižaru i prostoriju za pušenje.
Ukupna korisna površina samog objekta je 3450 metara kvadratnih, a površina dvorišta iznosi jedan hektar i pedeset pet ari.
Učenici su raspoređeni u četrdeset i jedno odeljenje, a sa njima radi 52 nastavnika, 4 stručna saradnika, i 26 zaposlenih van nastave.
Kada je u pitanju higijensko i estetsko uređenje prostora ono je iz godine u godinu (uprkos velikoj frekvenciji) na jako zavidnim nivou.
Po mišljenju mnogih koji posećuju školu od prosvetne inspekcije, saradnika škole, prosvetnih radnika koji dolaze u školu na seminare do roditelja koji su svakodnevno prisutni škola se izuzetno održava, ”ima dušu” i oseća se dobra klima.

S obzirom na stalno povećanje broja učenika (ove godine smo tražili saglasnost za otvaranje šestog odeljenja I razreda) i potrebe roditelja za produženim boravkom i u II razredu (koji nemamo zbog nedostatka prostora). Naši zahtevi Ministarstvu i Sekretarijatu za obrazovanje već godinama idu ka proširenju prostora ili otvaranjem nove škole na Belim Vodama.

Stvarno stanje fonda u biblioteci u avgustu 2007. god. 11503 jedinica. Biblioteka raspolaže i sa sledećim stručnim časopisima: Učitelj, Pedagogija, Školsiki čas, Psihologija, Inovacije u nastavi, Unikat, Prosvetni pregled, Nastava i vaspitanje.
Naši učenici su preplaćeni na časopise: Vitez, Školarac, Školarka, Nacionalna geografija, Super i Vrteška.
Biblioteka raspolaže i sa sledećim stručnim časopisima: Učitelj, Pedagogija, Školski čas, Nastava i istorija, Unikat, Prosvetni pregled.
Od đačke štampe u biblioteci se nalase: Vitez, Školski svet, Školarac, Đak prvak, Enigmatika I, Politikin zabavnik.
Videoteka raspolaže sa 88 video kaseta i 94 CD-a iz različitih oblasti.
Audioteka sadrži 75 audio kaseta.
Kompleti dijapozitiva:- za razrednu nastavu 12 kompleta – za fiziku 3 kompleta – za geografiju – za biologiju.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top