Naslovna » Aktuelno » PEVAĆE BEOGRAĐANIMA POSLE ŠEST GODINA: KONCERT LEPE LUKIĆ 27. SEPTEMBRA U MTS DVORANI

PEVAĆE BEOGRAĐANIMA POSLE ŠEST GODINA: KONCERT LEPE LUKIĆ 27. SEPTEMBRA U MTS DVORANI

 

U narodu poznata kao „kraljica narodne muzike“ , na muzičkoj sceni decenijama priznata, čuvena Lepa Lukić nastupiće posle čak šest godina pred beogradskom publikom,  27. septembra u 20h u mts Dvorani. Koncert pod simobličnim nazivom „Lepini putići“, biće održan na mestu gde je Lukićeva gradila svoje početke višedecenijske karijere, nekadašnoj Dvorani Doma sindikata, a u njenom izvođenju pratiće je orkestar Miše Mijatovića.

Kako je i sama emotivno vezana za prostor bivše Dvorane Doma sindikata, poznata pevačica, uoči beogradskog nastupa, koji će biti održan u prestonici posle dužeg perioda,  poručuje „Vezana sam za Dom sindikata. Tu sam počela svoju karijeru i upravo na ovom mestu dobila mnogo nagrada. Zbog svega toga, završni koncert želim da napravim na ovom mestu, želim da se odužim beogradskoj publici, koja to zaslužuje“.

Kako dodaje „publiku na koncertu očekuju i eminentni gosti iznenađenja, ali će njihova imena ostati tajna do  koncerta“.

BIOGRAFIJA LEPE LUKIĆ

Lepa  Mušović (Miločaj kod Kraljeva, 13. januar 1940), poznatija kao Lepa Lukić, srpska je pevačica i televizijska ličnost. Rođena je 13. januara 1940. godine u selu Miločaju. Prvi uspeh je doživela 1964. kada je snimila pesmu Od izvora dva putića, koju je komponovao Petar Tanasijević. Njeno pevanje karakteriše lakoća, nepogrešiva intonacija i veliki broj muzičkih ornamenata.

Snimila je mnogo trajnih snimaka izvornih pesama: Bosioče moj zeleni, Bere cura plav jorgovan, Oj livado, rosna travo, Hvalila se lipa kod bagrema, Lojze se reže, Tekla reka Lepenica, Bulbul mi poje, Zlatibore, moj zeleni bore, Na livadi čuva Mara stotinu ovaca, Djevojka sokolu zulum učinila…

Takođe, mnogo njenih pesama su evergrin hitovi: Od izvora dva putića, Oj, meseče, zvezdo sjajna, Što kapiju nisi, dragi, zatvorio, Čaj za dvoje, Srce je moje violina, Zorane, Varaš me, varaš me, Pevam i tugujem, Izvini, ali mnogo mi je žao, Šaran ćilim vijugama, Opančići na kljunčiće, Lepotan, vragolan, Ne pitaj me, Ljudi, ko zna leka srcu mom, Oplakana ljubav, Ne živi se hiljadu godina…

Igrala je u nekoliko filmova. Po mnogim kritičarima verno je odglumila u filmu I Bog stvori kafansku pevačicu (1972), u režiji Jovana Živanovića.

Klub njenih obožavalaca je osnovan avgusta 1970. godine u Ečki. Pesme koje peva govore o selu, starim srpskim običajima, stadima ovaca, čobani(ca)ma, duhu prošlih vremena.

O Lepi se i dan danas naširoko priča, te je nedavno povodom njenog albuma koji je izdala za Jugoton ( Croatia records) predstavnica ove izdavačke kuće, Natalija Cajić napisala  „Lepa je žena-pesma. Njene su note oplemenile srca mnogih i zlatnim slovima upisale se u vreme koje će se u svetu narodne muzike zauvek zvati Lepino vreme“.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top