Javor-Zimske carolije
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Probno polaganje male mature

Probno polaganje male mature

probno-polaganje-male-mature

Probno testiranje poslužiće učenicima i nastavnicima da utvrde nivo znanja, kao i da se upoznaju sa procedurom polaganja male mature.

Učenici osmog razreda i ove godine imaće priliku da se pre zvaničnog polaganja male mature upoznaju sa procedurom, prevaziđu tremu i utvrde gradivo.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je da će probno polaganje male mature u svim osnovnim školama u Srbiji biti organizovano 24. i 25. aprila. Učenici osmog razreda u petak (24. aprila u 12:00 časova) će polagati probni kombinovani test, a u subotu (25. aprila) testove iz srpskog (u 09:00 časova), odnosno maternjeg jezika i matematike (u 11:30 časova). 

Simulacija ispita biće realizovana uz dežurne nastavnike, supervizore i šifrante, kako bi za završno polaganje svi bili potpuno spremni. Polaganje probnog testa pokazalo se kao korisno, pa su rezultati na zvaničnom polaganju znatno bolji.

Rezultat probnog testa ne ulazi u ocenu, već će đacima i nastavnicima poslužiti da utvrde nivo znanja, kao i da se upoznaju sa procedurom polaganja. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uskoro će objaviti i datume zvaničnog polaganja male mature, do kada će đaci imati vremena za utvrđivanje gradiva i učenje spornih oblasti.

Osnovni podaci o maloj maturi…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top