Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Prva poseta stomatologu

Prva poseta stomatologu

prva-poseta-zubaruPrva poseta stomatologu u ranom periodu je od velikog značaja

Dete u tom periodu uglavnom ima potpuno zdrave mlečne zube i ova poseta se zakazuje da bi se roditelji edukovali kako da sačuvaju zdravlje zuba svoje dece.

Vrlo je važno da prva poseta protekne u pozitivnoj atmosferi. Vi, kao roditelj, igrate veliku ulogu u tome. Najbolji pokazatelj ponašanja deteta u stomatološkoj ordinaciji je nervoza kod roditelja. U većini slučajeva, ako je roditelj nervozan, dete će imati poteškoća kod odlaska u ordinaciju.

Nekoliko uputstava da prva poseta prođe onako kako želite:
* Recite detetu o poseti stomatologu, ali ne idite u detalje. Odgovorite na pitanja kratko, što jednostavnije. Pustite da stomatolog odgovara na pitanja o instrumentima u ordinaciji, postupku ili bilo čemu u šta niste sigurni. Većina stomatologa zna kako deci objasniti na ohrabrujući način ono što će se raditi u ordinaciji.
* Ne govorite detetu da bi ga moglo nešto boleti
* Ne govorite detetu o svojim lošim i bolnim iskustvima kod stomatologa
* Naglasite svom detetu koliko je važno održavati zdrave zube i desni i da je posao stomatologa da vama i njemu pomogne u tome
* Ne obećavajte detetu nešto što stomatolog neće moći održati

U ordinaciji

Prva poseta treba da bude kratka. Cilj je dati Vašem detetu mogućnost da se upozna sa ordinacijom i stomatologom na prijateljski, a ne zastrašujući način.

Za vreme posete stomatolog će…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top