Naslovna » Kultura » Knjige » Riba na drvetu – Dirljiva priča o devojčici koja pati od disleksije

Riba na drvetu – Dirljiva priča o devojčici koja pati od disleksije

riba-na-drvetu

Riba na drvetu

Izdavačka kuća Laguna je objavila roman za decu „Riba na drvetu“ američke autorke Linde Malali Hant. Ovo je dirljiva priča o devojčici koja pati od disleksije i pokušava da se uklopi u zajednicu koja može ponekad biti surova.

Svako je pametan na svoj način. Ali ako sudiš o ribi po njenoj sposobnosti da se popne na drvo, ona će čitav život provesti misleći da je glupa.

Ali je dovoljno sposobna da prevari mnoge. Svaki put kad se upiše u novu školu uspeva da sakrije da ne zna dobro da čita. Umorna je od toga što zbog disleksije svi misle da je „spora“ ili da je „gubitnik“, ali nema snage da zatraži pomoć. Međutim, umesto problematične devojčice, njen novi nastavnik vidi u njoj kreativno i oštroumno dete. Kad Ali i novi nastavnik budu međusobno uspostavili poverenje, sve će se promeniti…

„Riba na drvetu“ je emotivna priča koja se obraća svima onima koji osećaju da se ne uklapaju u svoju okolinu i koji zbog toga trpe. Zasnovan na ličnom iskustvu, roman Linde Mulali Hant pokazuje da svi mi posedujemo određene talente i da će uspeh doći samo ako se dovoljno trudimo.

Ovaj roman je i bestseler New York Timesa i višestruko nagrađivana knjiga koja je dosad prevedena na jedanaest jezika.

Knjiga je namenjena deci školskog uzrasta, roditeljima i nastavnicima koji se sreću sa decom koja su drugačija ali i svima koji osećaju da se ne uklapaju u svoju okolinu.

Linda Malali Hant živi u Novoj Engleskoj u SAD. Radila je kao učiteljica i direktorka privatne škole pisaca za decu. Živi u Konektikatu sa suprugom, dvoje dece, biglom i mačkom koja nervira bigla.

Roman „Riba na drvetu“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pročitajte odlomak

Izdavač: Laguna

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top