Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Riko, Oskar i tajanstvene senke – Odiseja

Riko, Oskar i tajanstvene senke – Odiseja

riko-oskar-i-tajanstvene-senke-odiseja

 

 

Riko i Oskar su najneobičniji detektivi koje ćete ikad upoznati. Riko brka levo i desno i strane sveta, ali je, mada sporo razmišlja, tata-mata kad treba primetiti sitnice koje niko drugi ne primećuje. I što je najvažnije – neustrašiv je. Oskar je čisti genije, i, kao i svi genijalci, malo na svoju ruku: uvek nosi šlem da bi zaštitio svoj dragoceni mozak, ima koeficijent inteligencije skoro zilion, ali i zilion strahova (osim kada je s Rikom). Kad njih dvojica udruže svoje klikere, nema misterije koju ne mogu razrešiti.

U prvoj knjizi o avanturama Rika i Oskara, detektivski dvojac će poći u potragu za misterioznim kidnaperom dece koji hara Berlinom. Hrabro prateći tragove, isteraće istinu na čistac.

Riko, Oskar i tajanstvene senke nesumnjivo je Štajnhefelova najznačajnija i najpopularnija knjiga, koja je stekla obožavaoce širom sveta. Veliki uspeh kod publike postigli su i nastavci Riko, Oskar i slamanje srca (Rico, Oskar und das Herzgebreche, 2009) i Riko, Oskar i ukradeni kamen (Rico, Oskar und der Diebstahlstein, 2011).

To su topli, duhoviti romani o dvojici neobičnih drugova. Riko za sebe kaže da je niskonadaren, kao suprotnost visokonadarenoj deci, poput njegovog druga Oskara.

Riko, Oskar i tajanstvene senke…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top