Naslovna » Kultura » Knjige » Sazvežđe violina – Vesna Aleksić

Sazvežđe violina – Vesna Aleksić

sazvežđe-violina

Nagradno pitanje je bilo:

Da li Vam se dopadaju knjige Kreativnog Centra? Šta najviše?

A, dobitnica ove divne knjige je Radić Suzana. Čestitamo dobitnici, i molimo Vas da Vaše podatke pošaljete u inbox. Želimo uživanje u čitanju knjige!

Ana je devojčica iz Niša koja voli grupu Kleš i Mocarta, a Tijana cura iz malog mesta pokraj Morave koja obožava Vivaldija. Zajedno, one predstavljaju Sazvežđe violina, talente nadaleko poznate ćuprijske gudačke škole. San im je da osvoje svet svojom besprekornom amalinskom svirkom. Ali taj svet počinje nezadrživo da se menja posle pada Berlinskog zida.
Nov roman Vesne Aleksić Sazvežđe violina je priča o odrastanju generacije X – dece rođene osamdesetih godina prošlog veka. Danas su to zreli ljudi koji se sećaju prvih glomaznih kompjutera, video-igrica sa džojstikom i besomučnog krčanja prilikom priključivanja na internet. Odrastali su u ratovima i demonstracijama, uz dobru muziku, filmove i stripove. Bili su svedoci prekrajanja atlasa i još kao deca vojni i politički komentatori, kao i muzički i modni. Bili su zaljubljenici u svoje snove i istovremeno njihovi zarobljenici, kao što se to događa u svačijoj mladosti.
Ova nežna i u isti mah opora priča, namenjena novoj generaciji – milenijalcima, koji takođe imaju pravo na snove, ali i na neke odgovore.
Knjigu možete naručiti preko sajta www.kcknjizara.rs, kupiti u Klubu knjižari u Beogradu (TC Eurocentar, Makedonska 30), ili u nekoj od bolje snabdevenih knjižara širom Srbije.

Uzrast +10 godina

Kreativni Centar

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top