Naslovna » Porodica » Šta deca žele od roditelja, a šta od Deda Mraza?

Šta deca žele od roditelja, a šta od Deda Mraza?

Dirljiv video: Šta deca žele od roditelja, a šta od Deda Mraza?

sta-deca-zele
Nova godina je povod da deca žele, žele moguće i nemoguće stvari, sitnice, da pišu Deda Mrazu, maštaju i nadaju se… Iako je ovaj klip zapravo komercijalna reklama, poruka daleko prevazilazi samo okvire reklamiranja. Poruka ovog eksperimenta će vas sigurno promeniti.

Kada su reditelji tražili od dece da pišu Deda Mrazu šta žele od njega za Novu godinu želje su se ređale od jednoroga, modernih igrica, gitare… Vrlo brzo su se mališani dosetili šta im nedostaje u “kućnom arsenalu”.

Ipak, kada su zamoljeni da pišu roditeljima šta bi voleli za novogodišnju noć svi su bili saglasni: da provode više vremena sa roditeljima.

Zato, neka ovo bude samo mali podsetnik – vreme je sve što imamo i podelite ga uvek sa svojom decom, voljenima, najmilijima. Ono je ujedno i najlepši i najskuplji poklon koji možete da darujete.
U zavisnosti od pristupa roditeljstvu, od količine informacija do kojih deca mogu da dođu, mališani veruju u Deda Mraza otprilike do polaska u školu.

Psiholozi tvrde da je verovanje u deku u crvenom jako korisno za decu, jer podstiče kognitivni razvoj, a bajke i izmišljene priče nezamenljive su u razvoju apstraktnog mišljenja. Legenda o Deda Mrazu razvija kreativnost, deci pomaže da usvoje pojmove dobra i zla, jer je simpatični dekica uzor dobrote, pravednosti, blagosti i ljubavi. Verovanje u Deda Mraza podstiče darežljivost i smanjuje dečji egocentrizam, tvrde stručnjaci.

Naučna istraživanja potvrđuju da se većina dece ne razočara kada shvati da Deda Mraz ne postoji. Naprotiv, smatraju da su veliki i zreli kada to saznaju i vrlo su radi da se pred mlađom braćom i sestrama pretvaraju kako i dalje veruju. Deda Mraz je posebna čarolija koja postoji samo u detinjstvu i ne treba je oduzimati deci pre vremena.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top