Naslovna » Kultura » Knjige » Štreberka – Glava u oblacima, Holi Smejl

Štreberka – Glava u oblacima, Holi Smejl

Štreberka – Glava u oblacima, Holi Smejl

mm

Harijet Maners zna šta je nedostajalo njenom životu! I odlučila je da ovog puta bude nečija dobra vila!

Kada bi išle u školu sa Harijet, mnoge devojčice volele bi da im ona bude prijateljica. Harijet je pametna. Harijet je hrabra. Iskrena. Manekenka. Lojalna prijateljima.Njena glava je riznica svakojakih podataka. Ona zna da je Vini Pu 1997. proglašen za ambasadora prijateljstva, da je šah nastao u Indiji i da srce kosmonauta u kosmosu postaje oblije nego inače. Ona, po prvi put u svom životu, zna tačno kako bi on trebalo da se odvija, baš kao i životi onih koje voli. Odlučila je da ovog puta ona malo pogura događaje. Samo, Harijet ne zna da nije lako ubediti druge da se pridržavaju planova, niti pomišlja da bi i drugi mogli isplanirati nešto za nju onda kada se tome najmanje bude nadala… I ne pomišlja da ljudi mogu biti ljuti i na dobru vilu kad se umeša u nečiji život, i na Kupidona koji pokušava da spoji dvoje zaljubljenih, i na vilenjake koji uveseljavaju ljude.

Peti nastavak sadrži sve elemente potrebne da okuju čitaoca: svi likovi su značajno sazreli; nova romansa je na pomolu; još jedna romansa pojavljuje se niotkud; Harijet konačno ima iskrene prijatelje okupljene oko sebe; baka Banti je tu. Dovoljno.

Harijet prihvata činjenicu da život supermodela nije za nju. Srećna je u novom, višem razredu, ispunjena jer joj je društveni život bogat, a on podrazumeva ono što nju čini srećnom: zajednička učenja, večeri provedene u gledanju filmova, rešavanju ukrštenih reči, takmičenju u jedenju pice i svakodnevna okupljanja u lokalnom kafiću. Sve to sa prijateljima. Petoro njih.

Jednog dana jedan telefonski poziv ustalasaće mirnu površinu njene svakodnevice. Vilbur je osnovao sopstvenu modnu agenciju i želi da mu ona bude zaštitno lice. Slučajno načuvši razgovor koji nije želela, Harijet shvata da je Vilburu neophodna. I učiniće sve da pomogne prijatelju u nevolji. Pa makar to obuhvatalo ubacivanje bebe Tabite nakratko u svet modelinga. Raniji nastavci vodili su Harijet na egzotična mesta, a ovog puta ostaje kod kuće i snima u romantičnom zamku Hetfild. Naučivši, na teži način, kako je moguće probuditi uspavane emocije. Dobro, završava i u spektakularnom Nju Delhiju, samo nakratko. Ali sa oplemenjujućim iskustvom za čitav život.

Rin, njena prijateljica iz Japana, koju smo upoznali u drugom nastavku, dolazi ovog puta u Englesku, jer je deo Harijetinog plana za pomoć prijatelju. I postaje glavna protagonistkinja novog plana, koji obuhvata zaljubljivanje. Ali, preterano planiranje ponekad može povrediti druge. Tadođe, i ti drugi mogu isplanirati nešto za nju, nenadano.

Tata Ričard, maćeha Anabela, baka Banti i preslatka beba Tabita čine da poželimo da budemo deo tako uvrnute porodice, jer su u njoj ljubav, poverenje i podrška ispred svega ostalog. I upravo iz tih razloga ona, Nat i Banti putuju u Australiju. I njena priča sa onim-čije-se-ime-ne-pominje uopšte nije završena…

Propolis Books

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top