Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Studentski domovi » Studentski dom Košutnjak – Beograd

Studentski dom Košutnjak – Beograd

studentski-dom-kosutnjak

Studentski dom Košutnjak – Beograd

Beograd, Čukarica
Blagoja Parovića 156, Banovo brdo
011 3530 200
www.sc.rs

 

Konkurs za prijem studenata u dom

Jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne sobe prve kategorije su raspoređene u A i B bloku. Kapacitet doma iznosi 333 mesta. Studentski dom «Košutnjak», sagrađen 1963., a renoviran 1986. godine, danas se nalazi u veoma dobrom stanju. Mirno mesto okruženo zelenilom, daleko od gradskih gužvi, čini ga veoma privlačnim mestom za stanovanje. Najveći broj stanara ovog doma su studenti FSFV-a. Sobe sadrže krevete, radne stolove, stolice, lampe, plakare, police. U okviru doma nalaze se portirnica, perionice veša, studentski restoran, čitaonica sa crtaonicom, TV sala i klub, sportski tereni.

Istorijat

Savet za prosvetu Narodnog odbora grada Beograda odobrio je 1960. godine investicioni program za izgradnju Internata za smeštaj Visoke škole za fizičko vaspitanje, kapaciteta od 424 ležaja. Projektovane su četiri zgrade, jedna za smeštaj ženskog i tri za smeštaj muškog dela Internata. Dom kakav danas znamo, koji se sastoji iz dve zgrade ,bloka, A i bloka B, sagrađen je 1963. godine. Sredinom 1970. studentski restoran koji je dotad bio u sastavu Fakulteta za fizičko vaspitanje, pripojen je Studentskom centru. Tako su studenti beogradskog Univerziteta dobili još jedan dom, funkcionalan, uređen, okružen sportskim terenima i zelenilom – studentski dom “Košutnjak”.

Studentski dom “Košutnjak” smešten je na jednoj od najlepših beogradskih lokacija. Studentske sobe kojih ima 123, raspoređene su u A i B bloku. U blizini doma nalaze se Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Šumarski fakulteti i Viša hotelijerska škola.

Specifičnost doma čini atraktivno okruženje, blizina park šume Košutnjak, otvorenih bazena i veštačke ski staze. Dom raspolaže elektronskim bravama, a studenti su u mogućnosti da pale ili gase svetlo u sobama pomoću studentske kartice.

Konkurs za prijem studenata u dom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top