Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Studentski domovi » Studentski dom Paviljon I Vita Janić – Kragujevac

Studentski dom Paviljon I Vita Janić – Kragujevac

Studentski dom Paviljon I Vita Janić – Kragujevac

24000 Kragujevac
Radoja Domanovića 1
034 336 065

Konkurs za prijem studenata u dom

Studentski dom Vita Janić osnovan je 1961. godine u Kragujevcu radi obavljanja delatnosti smeštaja i ishrane studenata, preteča je danas savremene i po radu i angažovanju kompleksne ustanove koja počev od 1990. godine posluje pod nazivom Studentski centar.

Primarna delatnost ustanove je regulisanje pitanja standarda studenata kragujevačkog Univerziteta koja u današnjim uslovima zahtevaju znatno širi i sveobuhvatniji program rada i delovanja prilagođen savremenim tendencijama, razvoju grada kao privrednog, zdravstvenog, kulturnog i univerzitetskog sedišta centralnog dela Srbije.

U cilju adekvatnog informisanja o uslovima za ostvarivanje prava na korišćenje usluga centra, studentima kragujevačkog Univerziteta na raspolaganju su stručne službe koje funkcionišu kao organizacione celine, a pre svega služba smeštaja i ishrane u sedištu ustanove.

Broj raspoloživih smeštajnih mesta je 212 raspoređenih u 72 sobe od kojih su: 4 jednokrevetne, 4 dvokrevetne, 56 trokrevetnih, 8 četvorokrevetnih. Sve sobe imaju zasebno kupatilo. U sklopu I paviljona nalazi se restoran za ishranu studenata sa kapacitetom 240 mesta.

Konkurs za prijem studenata u dom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top