Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Studentski domovi » Studentski centar Kragujevac

Studentski centar Kragujevac

studentski-centar-kragujevac

Studentski centar Kragujevac

34000 Kragujevac
Radoja Domanovića 1
034 336 065
www.studentskicentar-kg.rs

 

Konkurs za prijem studenata u dom

Studentski dom Vita Janić osnovan je 1961. godine u Kragujevcu radi obavljanja delatnosti smeštaja i ishrane studenata, preteča je danas savremene i po radu i angažovanju kompleksne ustanove koja počev od 1990. godine posluje pod nazivom Studentski centar.

Primarna delatnost ustanove je regulisanje pitanja standarda studenata kragujevačkog Univerziteta koja u današnjim uslovima zahtevaju znatno širi i sveobuhvatniji program rada i delovanja prilagođen savremenim tendencijama, razvoju grada kao privrednog, zdravstvenog, kulturnog i univerzitetskog sedišta centralnog dela Srbije.

U cilju adekvatnog informisanja o uslovima za ostvarivanje prava na korišćenje usluga centra, studentima kragujevačkog Univerziteta na raspolaganju su stručne službe koje funkcionišu kao organizacione celine, a pre svega služba smeštaja i ishrane u sedištu ustanove.

Pored obavljana osnovnih delatnosti, svoj poslovni potencijal Studentski centar iskazuje i kroz obavljanje komercijalnih delatnosi, uz stavljanje posebnog akcenta na obavljanje ugostiteljskih usluga.

Studentski centar u Kragujevcu sa sedištem u ul. Radoja Domanovića br. 1 organizovan je kao ustanova pod ingerencijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, čija je primarna delatnost regulisanje pitanja standarda studenata kragujevačkog Univerziteta, što u današnjim uslovima znači programskim i planskim poslovanjem realizovati brojne i višesmerne aktivnosti prilagođene savremenim tendencijama u razvoju države i grada Kragujevca kao privrednog, zdravstvenog, kulturnog i univerzitetskog sedišta centralnog dela Srbije.

U tri smeštajna objekta Studentskog centra u Kragujevcu, što podrazumeva:

Paviljon I sa 244 ležaja u 90 soba i Paviljon II sa 270 ležaja u takođe 90 soba u sedištu ustanove – studentskom domu Vita Janić u ul. Radoja Domanovića br. 1 i Paviljon III sa 120 ležaja u 64 sobe u studentskom domu Sloboda u ul. Branka Radičevića br. 1 – obezbeđen je smeštaj za ukupno 634 korisnika. Sve sobe su s kupatilom, funkcionalno opremljene, u skladu s propisanim i implementiranim standardima. Za sve korisnike je preko resursa Akademske mreže dostupan WiFi priključak na internet.

U sastavu studentskog doma „Sloboda“, na raspolaganju su i 4 (četiri) dvokrevetna, savremeno opremljena apartmana, za potrebe profesora i uglednih saradnika Univerziteta u Kragujevcu. Upotreba apartmana se realizuje u dogovoru sa Rektoratom.

Konkurs za prijem studenata u dom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top