Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Ispeci pa reci deci » Sveti Petar Cetinjski mitropolit Crnogorski

Sveti Petar Cetinjski mitropolit Crnogorski

sveti-petar-cetinjski
Sveti Petar Cetinjski mitropolit Crnogorski

O, veliki Svetitelju i Čudotvorče Božji Petre, ravnoapostolni propovedniče Evanđelja Hristova, pastiru razumnog stada Njegovog i stube Crkve Pravoslavne, nelažni narodni Vođo, Učitelju i Prosvetitelju veliki Božji Ugodniče, primi se svojstvenim Ti milosrđem nas grešne koji Ti se molimo i Tvojoj moćnoj zaštiti i pokroviteljstvu pribegavamo.

Molimo Ti se izmoli nam u svemilosrdnog Čovekoljupca Hrista, jedinog Boga i Spasa našeg, da ne pomene bezakonja i grehe naše, nego da se smiluje na nas po velikoj milosti Svojoj; da nam daruje duševno i telesno zdravlje, ljubav, mir i slogu, i svako dobro za večni život i spasenje; neka u srcima našim obnovi besmrtnu svetlost istinskog bogopoznanja, da sve tvorimo i činimo na slavu Tvorca, Spasitelja i Boga našega.

O, veliki Svetitelju i Ugodniče Hristov, Cetinjski Čudotvorče, pastiru i molitveniče svega roda Srpskoga i Pravoslavnoga, molitvama Tvojim i nebeskom blagodaću Svetoga Duha sačuvaj Bogom darovano Ti stado Tvoje i sve gradove, sela i zemlje hrišćanske, od gladi, pomora, zemljotresa, poplave, požara, pokolja, najezde, tuđinaca, bratoubilačkog rata i zlobe; izbavi nas od svake nepravde, neistine i laži, od bezbožja, neznabožja, jeresi i raskola; izmoli nam u Hrista Boga pokajanje lično i svenarodno, jer smo svi rod Tvoj po telu i po duhu.

Sveti Petar Cetinjski mitropolit Crnogorski

O, Veliki i Nebeski Bože, Alfa i Omego svega postojećega, Izvore i Uvore vere naše i života i bića našeg, primi molitve svetog Ugodnika, Vladike Svetog, koji Ti se moli za nas grešne i nedostojne sluge Tvoje. Jer i ako Ti mnogo sagrešismo, ipak ne odstupismo od Tebe, jedinog Živog i Istinitog Boga i Spasitelja našeg, kome neka je i od nas kao i od sve tvari svaka slava, čast i poklanjanje: Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u sve vekove. Amin.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top