Naslovna » Beba » Grčevi » Beba je uznemirena

Beba je uznemirena

Većina beba imaju periode kada su uznemirene. To je najčešće poslepodne ili uveče. Beba je uznemirena ako je gladna, reaguje na uznemirenost majke, ima grčeve, kreću joj zubići, nešto je boli ili joj jednostavno treba Vaša pažnja.

beba-je-uznemirena

Šta raditi ako beba plače?
Prvo proverite da li je beba gladna i da li joj treba presvući pelene, ili možda ima temperaturu.

U Srbiji je uvreženo mišljenje da dete ne treba nositi. Često se čuje: “Ako je naviknete na ruke gotovi ste!”

Beba je uznemirena

Pustite savete staramajki i prepustite situaciju majčinskom instiktu. Dakle, ako je beba uznemirena, a prethodno ste proverili da li je gladna, da li su joj suve pelene i da li ima temperaturu, prvo i osnovno smirite sebe. E, tako!

Sada kada ste smirili sebe uzmite bebu u naručje. Nosite je privijenu uz grudi, uz blago “nunuškanje”. Tiho joj pevajte, pričajte, recitujte neke pesmice, puštajte muziku koju ste slušali u trudnoći… Vaš glas i vaša blizina će smiriti bebu.

Probajte i sa izlaskom napolje. Svež vazduh i truckanje dečijih kolica u kontaktu sa podlogom obično umiri bebu. Ako niste u mogućnosti da izvedete bebu napolje (tek ste izašli iz porodilišta, vreme nije pogodno…) probajte da kolica u sobi vozite preko neke neravnine (ivice tepiha, staze…).

Ako se beba i posle nekog vremena ne smiruje probajte da savet potražite od stručnog osoblja Halo bebe – Deca Srbije ili povedite dete lekaru. Iskusni pedijatri će brzo utvrditi da li je uzrok plača prehlada, grčevi ili već nešto treće.

U većini slučajeva će vaša blizina, glas i nežan dodir smiriti dete.
Samo nam je ljubav potrebna!

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top