Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » TRI ŽELJE MAČKA MIŠKA – Milovan Mračević

TRI ŽELJE MAČKA MIŠKA – Milovan Mračević

Tri želje mačka Miška

Mačak Miško je živeo u jednom malom i mirnom vojvođanskom selu. Tu su ga svi mazili i pazili, a ponajviše gazda Bora, koji ga je voleo kao rođenog sina. Ali našem Mišku to nije bilo dovoljno i stalno je maštao o uzbudljivom životu, punom avantura. A onda se pojavila čarobna mišica i ponudila da mu ispuni tri želje…

Junak ove slikovnice mačak Miško imao je velike ambicije i snove. I pored pažnje i ljubavi kojima je bio okružen, on je žudeo za avanturom i nekim dalekim krajevima gde bi bio neko drugi, neko ko je veliki i važan. Ipak, kada mu je čarobna mišica ispunila tu želju, našao se pred sasvim neočekivanim izazovima. Oni su bili tu da ga nauče nekim važnim životnim lekcijama.

Autor Milovan Mračević s mnogo simpatija priča ovu priču o lakomislenom i uobraženom mačku. Na svakoj stranici on ga iznenađuje nekim novim i neočekivanim preokretom priređujući deci tako mnogo smeha i zabave i ujedno im prenoseći lepu i plemenitu poruku – da je u životu važno da budemo ono što jesmo i da cenimo ono što kod kuće imamo. Posebno ako je to što imamo ljubav porodice i prijatelja.

Razigran duh ove slikovnice prate podjednako vesele i razigrane ilustracije Mladena Anđelkovića, u kojima će uživati i deca i odrasli.

Pogledajte i druge naslove iz Kreativnog centra za decu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top