Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Zar ti baš ništa ne umeš, Petsone? – Sven Nurdkvist

Zar ti baš ništa ne umeš, Petsone? – Sven Nurdkvist

Zar ti baš ništa ne umeš, Petsone?

Nova knjiga o Petsonu i Findusu za najmlađe čitaoce!
Findus ume manje-više sve. Ali da li i Petson to ume? Findus izaziva Petsona da isproba jednu zapetljanciju za drugom. Ipak, postoji nešto u čemu je Petson najbolji. A šta je to? Pogledajte u knjizi!
Čiča Petson i mačak Findus junaci su slikovnica poznatih širom sveta, a inspiraciju za njihove prve avanture čuveni švedski pisac i ilustrator Sven Nurdkvist pronašao je igrajući se sa svojim malim sinovima. Uzbudljive priče prate druženje starog farmera i njegovog nemirnog mačka. Čak i njihovi obični dani puni su raznih doživljaja i nikad nisu dosadni, a rođendan se slavi čak triput godišnje jer je tako zanimljivije. Pored zabavnih i duhovitih priča, ono što posebno oduševljava velike i male čitaoce slikovnica Svena Nurdkvista jesu ilustracije prepune zanimljivih detalja.
Slikovnice iz serijala o Petsonu i Findusu prevedene su na više od 55 jezika i prodate u 15 miliona primeraka, a o njihovim avanturama snimljeni su i crtani filmovi.
Autor i ilustrator ovih slikovnica Sven Nurdkvist u Švedskoj se smatra naslednikom Astrid Lindgren, a ova slavna književnica često je isticala kako je Nurdkvist njen omiljeni ilustrator. Zahvaljujući živopisnim likovima, zanimljivim pričama i sjajnim ilustracijama, knjige o Petsonu i Findusu uveliko se smatraju klasicima savremene književnosti za decu.

Prethodni naslov Petson  slavi Božić je takođe bio veoma popularan.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top