Naslovna » Trudnoća » Vantelesna oplodnja » Uslovi za vantelesnu oplodnju

Uslovi za vantelesnu oplodnju

uslovi-za-vantelesnu-oplodnju

Uslovi za vantelesnu oplodnju

VII

Lekarska komisija u sedištu filijale overava upute.
Ukoliko lekarska komisija filijale utvrdi da jedan od partnera ne ispunjava neki od kriterijuma ili utvrdi da nedostaje neki od navedenih medicinskih nalaza ili dijagnostike, upućuje lice da izvrši dopunu nedostajuće potrebne dokumentacije.

VIII

Pozitivnom odlukom Komisije za vantelesnu oplodnju, ženskom partneru se izdaje Potvrda zdravstvene ustanove o ispunjenosti uslova za proces VTO.
Trajanje izdate Potvrde iznosi šest meseci od datuma zasedanja komisije za VTO.

IX

Donošenjem pozitivne odluke Komisije za VTO, RZZO vrši raspoređivanje osiguranih lica za određenu zdravstvenu ustanovu.
Spisak se dostavlja zdravstvenim ustanovama koje u najkraćem periodu obaveštavaju RZZO o planiranim datumima prijema na proces VTO.
Po dobijenom obaveštenju o datumima prijema, filijala RZZO na kućnu adresu šalje poziv osiguranom licu u vezi upućivanja na proces VTO.

X

Ženski partner se na osnovu pisanog poziva filijale javlja ginekologu radi obezbeđivanja uputa za zdravstvenu ustanovu u kojoj će se obaviti proces VTO.
Ginekolog izdaje uredan uput osiguranom licu za zdravstvenu ustanovu koja je navedena u pozivu i upućuje ga da se javi lekarskoj komisiji filijale radi overe uputa.

XI

Lekarska komisija u sedištu filijale overava uput za proces VTO za navedenu zdravstvenu
ustanovu. Trajnost obrasca iznosi šest meseci od datuma izdavanja.

XII

Muški partner se javlja lekaru radi obezbeđivanja uputa za zakazani termin za određenu zdravstvenu ustanovu u kojoj će dati uzorak za proces VTO.
Ukoliko se muški partner upućuje van sedišta filijale, javlja se lekarskoj komisiji filijale radi overe uputa za navedenu zdravstvenu ustanovu.

XIII

Ukoliko osiguranom licu proces VTO ne počne u roku od najviše šest meseci od datuma zasedanja komisije za VTO, zdravstvena ustanova je u obavezi da pisanim putem obrazloži osiguranom licu zbog čega nije započeo proces u predviđenom roku.
Osigurano lice se sa datim obrazloženjem isključuje iz tog postupka i upućuje na ponovnu ocenu komisije za VTO.

XIV

Republička stručna komisija za vantelesnu oplodnju i za asistiranu reprodukciju, utvrdila je tri metode vantelesnog oplođenja, koje uz uslugu iznose:

  1. Klasični metod vantelesnog oplođenja IVF – 191.086,26 dinara.
  2. Metod vantelesnog oplođenja – In vitro maturacija jajne ćelije – 205.377,61 dinara.
  3. Metod vantelesnog oplođenja – ICSI – mikrofertilizacija – 206.875,61 dinara.

Postupak vantelesne oplodnje ne plaćaju osigurana lica, već se taj iznos plaća iz sredstava Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. U cene su uključeni i troškovi: lekova, anestetika, hormona, medijuma i sanitetskog i ostalog medicinskog potrošnog materijala.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top