Naslovna » Kultura » Knjige » Valentajnovi – Rođena pod srećnom zvezdom – Holi Smejl

Valentajnovi – Rođena pod srećnom zvezdom – Holi Smejl

valentajnovi - rodjena pod srećnom zvezdom

Tri sestre Valentajn, Houp, Mersi i Fejt i njihov brat Maks odrastaju u porodici koja generacijama pripada holivudskom glamuru i svetu filma. Porodično pravilo nalaže da je do šesnaestog rođendana deci zabranjen ulazak u taj svet. Rastu u ogromnoj vili, imaju privatnog učitelja i sve što požele. Samo… Da li je baš tako?Majka je na rehabilitaciji, otac u Americi na snimanju filma, njih četvoro svako u svom delu ogromne vile. Život im je skoro uobičajen: svađe među sestrama oko garderobe, svakodnevno proveravanje horoskopa i uticaja zvezda i verovanje da je život njihovih slavnih roditelja bajka.Houp željno iščekuje rođendan i ozvaničenje glamura koji tada sme da udahne. Ona veruje da je život isti kao na filmu, da su susreti kadrovi, a razgovori scenarija. Zamišlja sudbonosne susrete, u glavi ima i dijaloge i scenografiju, ali se akteri – mladići koje sreće – ne pridržavaju scenarija, odnosno, život ipak ima svoj tok. Houp je naivna, zabavna, jedinstvena, uvek na putu da pronađe pravu ljubav. 

Houp, naime, veruje u ljubav kao na filmu. I da je život njenih roditelja bajka. I da je susret sa mladićem iz horoskopskog predviđanja sudbonosan. To verovanje ju je i dovelo u Ameriku. Jer tako rade sve heroine na filmu – napuštaju sve zbog ljubavi.

U Americi će Houp biti primorana da konačno već jednom odraste. Suočiće se sa tatinim potpuno novim životom o kom nije unala ništa; sa činjenicom da u ogromnoj kući njen nestanak nije primetio niko puna tri dana. I biće primorana da donese neke zrele, promišljene odluke.

Pre ili kasnije svaka tinejdžerka mora. Zato je ovo sjajna knjiga za sve njih. Jer Houp želi da nam kaže da povremeno svaka tinejdžerka živi u paralelnom svetu u odnosu na svoje roditelje, da ponekad mora da se probudi u stvarnosti koja joj nije bliska. Ali, najvažnije od svega – da je svaka tinejdžerka jedinstvena, da treba da veruje u sebe i da radi ono što je čini srećnom. 

Pogledajte i druge naslove iz Propolisbooks.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top