Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Zavrti Zanimanja – Pikom

Zavrti Zanimanja – Pikom

zavrti-zanimanja-pikom

Zavrti Zanimanja – Pikom

Sadržaj:
Tabla sa 16 alata i rotirajućom strelicom za izbor kartice koja se izvlači, 8 kartica sa osobama koje se bave uslužnim zanimanjima , 8 kartica sa osobama koje se bave prozvodnim zanimanjima, 8 kartica sa proizvodima koje one prave i 8 kartica sa materijalom koji pri tom koriste.

Cilj:
Upoznavanje sa različitim zanimanjima, razvrstavanje na proizvodna i uslužna zanimanja, povezivanje zanimanja sa alatom., kao i proizvodom i materijalom koji se pri tom koristi, ako se radi o proizvodnom zanimanju.

Upotreba:
Najpre na tablu sa alatima zakačiti sve katice, spajajući alat i osobu koja taj alat koristi, a zatim zakačiti materijal koji koriste i proizvod koji prave. Tako će se dobiti kompletna tabla sa odgovarajući vezama. Kontrola tačnosti se vrši uklapanjem kartica.

Igra:
Igrači (2-4) najpre rasporede kartice po obliku licem na dole na talon. Time su napravili 4 grupe (proizvodna zanimanja, uslužna zanimanja, materijali, proizvodi). Prvi igra igrač na koga pokaže strelica. Svi igrači dobiju po jednu od svake vrste kartica i okreću ih tako da ih svi igrači vide. Igrač zavrti strelicu i u zavisnosti od oblika koji je pokazan izvlači po jednu karticu, odnosno karticu po izboru ako strelica pokaže na crveno polje sa svim oblicima. U slučaju da je pokazano polje sa postavljanjem kartica, igrač postavlja makar jednu, a u zavisnosti od svoje strategije onoliko kartica koliko želi. Pobednik je igrač koji se prvi oslobodi svih kartica ili onaj ko u trenutku praznog talona ima najmanje kartica.

Poručite Zavrti Životinje – Pikom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top