Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Zavrti Životinje – Pikom

Zavrti Životinje – Pikom

zavrti-zivotinje-pikom

Zavrti Životinje – Pikom

Sadržaj:
Tabla sa 16 vrsta hrane i rotirajućom strelicom za izbor kartice koja se izvlači, 8 kartica sa životinjom koja se u igri pojavljuje samostalno , 8 kartica sa ženkama životinja koje se u igri pojavljuju sa članovima svoje porodice, 8 kartica sa njihovom decom i 8 kartica sa očevima porodica.

Cilj:
Upoznavanje sa različitim životinjama, hranom koju jedu i porodicama životinja.

Upotreba:
Najpre na tablu sa hranom zakačiti sve katice, spajajući hranu i životinju koja tu hranu jede, a zatim zakačiti dete za karticu majke i oca na karticu deteta. Tako će se dobiti kompletna tabla sa odgovarajući vezama. Kontrola tačnosti se vrši uklapanjem kartica.

Igra:
Igrači (2-4) najpre rasporede kartice po obliku licem na dole na talon. Time su napravili 4 grupe (pojedinačne životinje, majke, deca, očevi). Prvi igra igrač na koga pokaže strelica. Svi igrači dobiju po jednu od svake vrste kartica i okreću ih tako da ih svi igrači vide. Igrač zavrti strelicu i u zavisnosti od oblika koji je pokazan izvlači jednu karticu, odnosno karticu po izboru ako strelica pokaže na crveno polje sa svim oblicima. U slučaju da je pokazano polje sa postavljanjem kartica, igrač postavlja makar jednu, a u zavisnosti od svoje strategije onoliko kartica koliko želi. Pobednik je igrač koji se prvi oslobodi svih kartica ili onaj ko u trenutku praznog talona ima najmanje kartica.

Poručite Zavrti Životinje – Pikom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top