Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Zbirke zadataka za pripremu završnog ispita

Zbirke zadataka za pripremu završnog ispita

Zbirke zadataka za pripremu završnog ispita su odštampane na vreme i biće pomoć učenicima i roditeljima za pripremu završnog ispita.

Na završnom ispitu u školskoj 2014/15. godini, po prvi put, naći će se nepoznati zadaci .

zbirke-zadataka-za-pripremu-zavrsnog-ispita

Zbirke zadataka za pripremu završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju su u prodaji u knjižarama Prosvetnog pregleda, Zavoda za izdavanje udžbenika kao i svih akvizitera koji su inače distribuirali udžbenike za celu teritoriju Republike Srbije.

Pitanja u zbirkama su zasnovana na obrazovnim standardima Republike Srbije. Uvođenjem trećeg , kombinovanog testa završni ispit dobija funkciju sertifikacije, odnosno pokazuje da su učenici stekli funkcionalno znanje.

Cena Zbirke zadataka za srpski, odnosno maternji jezik je 270, matematiku 160, dok Zbirka zadataka za kombinovani test košta 130 dinara. Komplet košta 560 dinara.

Većina pitanja u zbirkama je na osnovnom nivou, a oni će i na završnom ispitu činiti više od polovine ukupnog broja zadataka. Najmanje će biti pitanja na najvišem, naprednom nivou, koje će učenici morati da reše ako žele da osvoje maksimalan broj bodova.

Krajem aprila ili u maju biće organizovano probno polaganje male mature.

Model ispita za školsku 2013/14. godinu – Finalni model
Finalni model primenjivaće se od školske 2013/14. godine.
Završni ispit  će  imati sledeću strukturu i sadržaj:
Ispit će se polagati  upotrebom testa iz predmeta srpski  jezik, odnosno maternji jezik, matematika i upotrebom kombinovanog (jednog) testa iz nastavnih predmeta i to: istorija, geografija, bilogija, fizika i hemija.
Zastupljenost pojedinačnih predmeta u kombinovanom testu (broj ili procenat zadataka) biće struktuirana prema procentu zastupljenosti u nastavnom planu od petog do osmog razreda.
Testovi završnog ispita biće sastavljeni samo od nepoznatih zadataka.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top