Naslovna » Deca » Zdravi i ukusni sokići za školarce

Zdravi i ukusni sokići za školarce

Školska godina je u toku i đaci već neko vreme sede u svojim klupama i marljivo uče. S obzirom na to da u školi provode uglavnom između pet i šest sati dnevno, pored doručka i ručka koji su neophodni, potrebno je dobro uklopiti i zdravu i uravnoteženu užinu. Ona pruža deci dovoljno energije za sve dnevne aktivnosti i pozitivno utiče na razvoj organizma i koncentraciju, a samim tim doprinosi i boljoj produktivnosti u školi. Pored toga, deca u ovom uzrastu veoma brzo uče, pa je ovo idelno vreme kada ćete svoje dete uputiti  u važnost pravilne ishrane.

Međutim, kako dobro balansirana ishrana podrazumeva raznovrsnost, to znači da je osim hrane veoma važna stavka i konzumiranje tečnosti. Voda je uvek najbolji i treba da bude prvi izbor, ali svi znamo da deca radije biraju sokiće.

Oni su vrlo omiljeni kod dece, posebno u školskom uzrastu, a roditelji često brane  svojoj deci ove napitke, smatrajući da nisu pogodni za njihov rast i razvoj, zbog toga što u svom sastavu sadrže mnogo šećera. U tom uzrastu mame i tate ne mogu uvek ni da kontrolišu dete, pa je važno da iz kuće ponesu navike da biraju one napitke od pravog voća i bez ili sa mninimalnom količinom šećera.

Na sreću postoji način da udovoljite svom detetu, a da budete sigurni da u svoj organizam ne unose dodatne šećere, jer postoje i oni napravljeni od prirodnog voća. Upravo takvi su Nutrino sokići, napravljeni od prirodnog i sočnog voća strogo kontrolisanog kvaliteta, proizvedeni po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodan i slatki ukus voća. Aroma je zaista mnoštvo – od svima omiljene sočne jabuke, do jagode, dunje, kao i voćnih mikseva.

Nutrino sokići su dostupni u kartonskom Tetrapak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti koja bi inače uništila vitamine i druge hranljive materije koje sadrži voće.  Još jedna dobra stvar je i što su sokići napravljeni u vrlo praktičnim dimenzijama i sa lakoćom staju u pregrade đačkih torba.

Neka vaše dete bude zadovoljno konzumirajući namirnice čiji ukus voli, a vi mirne savesti jer znate da ste mu obezbedili kvalitetnu, hranljivu i zdravu užinu.

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top