Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Angelina Kojić Gina – Zrenjanin

Dom učenika srednjih škola Angelina Kojić Gina – Zrenjanin

Dom učenika srednjih škola Angelina Kojić Gina – Zrenjanin

23000 Zrenjanin
Cara Dušana 4
023 561 467, 023 561 498
www.zrint.edu.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Angelina Kojić – Gina čije ime nosimo bila je učiteljica i prva upravnica doma za ratnu siročad u Zrenjaninu.
Internatski objekat je sagrađen 1980. godine, po projektu i za potrebe srednjoškolskog doma. Školske 1980/81 godine zgrada je primila svoje prve stanare, srednjoškolce, koji su zbog školovanja iz različitih mesta došli u Zrenjanin. Pre ovog datuma, na nekoliko mesta u gradu postojali su mali objekti za internatski smeštaj učenika koji su uglavnom pripadali odredjenim školama i delili su se na muške i ženske.

Naša ustanova danas prima srednjoškolce oba pola iz svih srednjih škola. U Zrenjaninu ima devet srednjih škola, dve više škole i tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” sa više različitih smerova. Naš veliki, lepi i ravni grad nudi raznovrsne mogućnosti za zadovoljenje potreba kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera. Zrenjanin ima muzej, galerije, biblioteku, omladinski hor “Koča Kolarov” i nekoliko horova koji neguju duhovnu muziku. Ima dramsku radionicu i slikarsku školu-radionicu. U gradu postoji nekoliko kulturno-umetničkih društava. Zrenjanin je grad sportova i ima veliki broj sportskih udruženja: veslački klub, plivački klub, mogućnost bavljenja borilačkim veštinama i kolektivnim sportovima. Od zabavnih sadržaja na raslpolaganju su pozorišta, bioskopi, muzičke svečanosti, ali i izletišta – “Carska bara”, “Motel” i “Kaštel” u Ečki.

Školovanje nije samo uspešno savlađivanje gradiva nego i upoznavanje i korišćenje bogatih sadržaja kulture koje nudi veliki grad. Budite radoznali za svoju okolinu a mi ćemo vam pomoći da svoju radoznalost usmerite i zadovoljite pravim i kvalitetnim sadržajem.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top