Javor-Zimske carolije
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Jagodina

Dom učenika srednjih škola Jagodina

Dom učenika srednjih škola Jagodina

35000 Jagodina
Branka Radičevića 1
035 221 323, 035 223 488
www.domucenikajagodina.autentik.net

Konkurs za prijem učenika u dom

Istorija ili začeci učeničkog standarda datiraju još od davne 1898.godine kada je u sklopu tadašnje jedne od najstarijih srednjih škola u Srbiji Učiteljske škole postojao internat čija je osnovna funkcija bila smeštaj i ishrana učenika te škole.

1972.g. internat učiteljske škole izdvaja se iz sastava Učiteljske škole, u posbnu organizaciju udruženog rada i posluje pod na nazivom Internat pedagoške akademije.

Od kraja 70-tih do kraja 1990.g. posluje kao OOUR Dom učenika i studenata ”Labud Đukić” u RO obrazovni centar za usmereno obrazovanje Svetozarevo.

1990.g. gašenjem OOUR-a upisom u sudski registar, okružnog privrednog suda u Kragujevcu postao je Dom učenika i studenata ” Labud Đukić ” Svetozarevo od 1994 odlukom Valde RS i resornog Ministarstva Dom funkcioniše pod sadašnjim nazivom pod kojim je i upisan u sudski registar kod Trgovinskog suda – Dom učenika srednjih škola ”Jagodina”.

Školske 1991/92 u novoizgrađen objekat koji popularno nazivamo ”Novi dom” primljeni su prvi učenici. Objekat koji je namenjen smeštaju studenata i koji još nazivamo ”Stari dom” izgrađen je 1934.g. i tih davnih godina pod imenom Dom milosrdnih sestara bio je namenjen smeštaju starih lica. Kasnije je više puta menjana njegova namena gde ja lično nemam pouzdane podatke ali je u vremenu kada je postojao Internat učiteljske škole pa Internat pedagoške akademije Stari dom funnkcionisao je kao dom učenika u privredi. Danas su u njemu smešteni studenti Učiteljskog fakulteta.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top