Javor-Zimske carolije
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola Srećno – Ćuprija

Dom učenika srednjih škola Srećno – Ćuprija

Dom učenika srednjih škola Srećno – Ćuprija

35230 Ćuprija
Kneza Miloša 57a
035 8871 950, 035 8871 951
www.domucenikasrecno.org.rs

Konkurs za prijem učenika u dom

Uslovi smeštaja
Dom učenika srednjih škola „Srećno“ nalazi se blizu centra grada, na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Dimitrija Tucovića, u neposrednoj blizini autobuskih stajališta i značajnih institucija u gradu. Smešten je u zgradi ukupne površine oko 1500 m2. Sagrađen je 1973. godine i sve do 2009. je poslovao u sklopu JPPEU REMBAS Resavica. Nakon toga Dom prelazi pod nadležnost Ministarstva prosvete, i posle temeljne rekonstrukcije dobija sve preduslove ustanove za smeztaj i ishranu učenika.

Sobe
U Domu ima 25 soba za smeštaj učenika, najviše četvorokrevetnih, ima nešto trokrevetnih. Etažna kupatila sa toplom vodom 24h. Nameštaj po sobama čine kreveti, ormani za garderobu. Knjige i obuću, pisači sto i stolica.

Trpezarija
Kuhinja i trpezarija se nalaze u sklopu Doma. Trpezarija je prostrana i svetla. Ima kapacitet oko 100 mesta. Osim naših učenika u njoj se hrane i studenti. Učenici imaju obroka usaglašena sa propisanim standardima. Učenici imaju mogućnost da biraju jedno od dva ponuđena jela, kao i da dobiju dodatnog variva ukoliko im je potrebno. Subotom i nedeljom uz ručak učenici dobijaju i pakete sa večerom, jer nedeljom uveče kuhinja ne radi.
Prilikom uzimanja hrane učenici, na liniji, dokazuju svoj identitet pokazivanjem domske legitimacije.

Učionice
Svaki učenik ima svoj stil i svoje omiljeno mesto za učenje. Osim što mogu učiti u svojim sobama, mesta zaučenje su i učionica, biblioteka, računarska učionica ali i svi ostali prostori u Domu jer se u vremenu predviđenom za učenje održava red i mir. Računarsku učionicu učenici mogu da koriste i van vremena predviđenog za učenje, da bi se na internetu zabavili ili nešto novo saznali..
Biblioteka poseduje oko 3000 knjiga. Uglavnom su to školske lektire, ali ima i enciklopedija, knjiga iz umetnosti , istorije, psihologije, kao i druge beletristike.
Da bi koristili biblioteku učenicima je dovoljno posedovanje domske legitimacije.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top