Javor-Zimske carolije
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednjih škola – Užice

Dom učenika srednjih škola – Užice

Dom učenika srednjih škola – Užice

31000 Užice
Užička republika 116
031 554 199, 031 552 645
www.domucenika.rs

 

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom je vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj se ostvaruju uslovi za vaspitanje i obrazovanje učenika, obezbeđuje smeštaj, ishrana, kulturno-zabavna delatnost, fizička rekreacija i zadovoljavaju i druge potrebe učenika.

Smešten je na periferiji Užica, u naselju Koštica, po kojoj često nazivaju i Dom. Od centra grada je udaljen 1.000 metara (oko 15-20 minuta hoda). Od Doma do svih delova grada postoji stalna autobuska veza na svakih 30 minuta, a posebno je obezbeđen autobuski prevoz do svih škola i mesta gde učenici obavljaju praksu. Dom je omogućio besplatan prevoz.

Ovakav položaj Doma ima velike prednosti jer je izbegnuta gradska gužva, što omogućuje idealne uslove za život i rad učenika. Pored toga objekti Doma su okruženi prijatnim parkovskim površinama i šumom tako da je ovaj prostor prijatan za svakodnevni boravak dece.

Dom ima kapacitet za smeštaj 130 učenika u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Opremljene su centralnim grejanjem a mokri čvorovi i kupatila su spratni. Osoblje doma održava higijenu objekata, dok se učenici sami brinu o urednosti i čistoći svojih soba.

Prateći objekti raspoloživi učenicima su:
– savremeno opremljena kuhinja sa trpezarijom
– učionica za redovne i slobodne aktivnosti učenika opremljena računarom, dva TV aparata i video rekorderom
– prostorija za rad vaspitača sa vaspitnom grupom koja je opremljena savremenom računarskom opremom i pristupom Internetu za svaku vaspitnu grupu zasebno
– biblioteka sa primercima neophodne školske lektire za sve četiri godine školovanja
– sportski teren za sve vrste malih sportova kao što su košarka, odbojka, mali fudbal, streljaštvo, tenis i druge sportske aktivnosti.

U krugu Doma postoji javna telefonska govornica sa korišćenjem post kartica za plaćanje razgovora koju učenici mogu koristiti za kontakt sa roditeljima. Roditelji se o svojoj deci mogu raspitati na telefon 031 554 840 i sa njima razgovarati.

Aktivnosti u samom Domu regulisane su Kućnim redom i Pravilnikom.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top