Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Elektrotehnička škola Nikola Tesla – Pančevo

Elektrotehnička škola Nikola Tesla – Pančevo

srednja-skola

Elektrotehnička škola Nikola Tesla – Pančevo
26000 Pančevo
Maksima Gorkog 7
013 2352 615
www.etsntesla.edu.rs

Broj bodova potrebnih za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2022/2023

Elektrotehnika

JNPA SF 4E24S Administrator računarskih mreža 30 4 god  
JNPA SF 4E04S Elektrotehničar energetike 30 4 god  
JNPA SF 4E41S Elektrotehničar informacionih tehnologija 30/27+3 dual 4 god  
JNPA SF 4E23S Elektrotehničar procesnog upravljanja 30 4 god  
JNPA SF 3E50S Serviser termičkih i rashladnih uređaja 30/27+3 dual 3 god  
JNPA SF 4E27S Tehničar multimedija 30 4 god  
JNPA SF 4E11S Tehničar telekomunikacionih tehnologija 30 4 god  

O školi

Elektrotehnička škola osnovana je 1946. godine i tada je bila smeštena u zgradi u Lava Tolstoja 30 (današnja OŠ ,,Đura Jakšić”). Godine 1948. škola se seli u ulicu Đure Jakšića 1 (poznatija kao zgrada preduzeća ,,Konsruktor”) i tamo će biti do 1966. Te godine ETŠ ponovo prelazi u nov objekat u Ulici braće Jovanović 89, zajedno sa Hemijskom školom. Još jednom će naša škola promeniti adresu 1983. godine, kada konačno prelazi u zdanje u kojem se nalazi i danas.

Školska zgrada u Ulici Maksima Gorkog 7 podignuta je 1905. godine za Mađarsku kraljevsku državnu žensku građansku školu, koja je postojala do kraja Prvog svetskog rata. Između dva rata i posle zgrada je takođe služila u prosvetne svrhe i u njoj se nalazilo više obrazovnih institucija, sve do 1983, kada ona postaje ETŠ ,,Nikola Tesla”. Zgrada škole je, zbog svog specifičnog izgleda karakterističnog za vreme u kojem je nastala, pod zaštitom države, kao spomenik kulture.

Od tada kroz našu školu prošle su brojne generacije učenika i predavača, koji su postizali značajne rezultate na mnogim takmičenjima i smotrama iz oblasti elektrotehnike. Od samih početaka škola je pratila moderne tehničke i tehnološke potrebe i izazove i u skladu sa tim opremala kabinete i radionice. Danas je ona stručna škola u kojoj se stiče srednje obrazovanje za rad i za dalje školovanje u trajanju od tri, odnosno četiri godine. Školski prostor obuhvata 12 učionica opšte namene, jednu za nastavne aktivnosti koje se realizuju radioničarskim načinom rada, i 10 kabineta, od kojih su pet računarskih koji su opremljeni kompjuterima novije generacije, i pet za električna merenja, el. mašine, elektroniku, el. instalacije i za automatiku. Škola takodje poseduje bogatu biblioteku sa oko pet i po hiljada naslova.

Od školske 2008/2009. uvrstili smo u svoj obrazovni sistem prvi ogledni smer (elektrotehničar multimedija), odgovarajući tako među prvima u gradu potrebama reforme obrazovanja. Od tada svake godine uključuju se novi ogledni obrazovni profili, koji se realizuju na poseban način (putem modula). To je u velikoj meri povećalo interesovanje za našu školu, a posebno raduje činjenica da se svake godine upisuje sve više devojčica.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top