Rana Rezervacija Mona
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » IV beogradska gimnazija – Savski venac – Beograd

IV beogradska gimnazija – Savski venac – Beograd

srednja-skola

IV beogradska gimnazija – Savski venac – Beograd
Beograd, Savski venac
Teodora Drajzera 25
011 3671 804, 011 2663 652
www.cetvrtagimnazija.edu.rs

Minimalan broj bodova za upis koje su imali koje su imali rangirani na listi prethodnih godina

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2019/2020

GIMNAZIJA
BGSV GC 4R01S DRUŠTVENO-JEZIČKI SMER 90 /0/ 4 GOD
BGSV GC 4R04S PRIRODNO-MATEMATIČKI SMER 90 /0/ 4 GOD

O školi

Četvrta gimnazija u Beogradu osnovana je septembra meseca 1960.godine i kao takva organizovala je obrazovanje učenika prema programu obrazovanja za gimnazije, sve do promene Zakona i uvođenja srednjeg usmerenog obrazovanja i vaspitanja 1979.godine.U toj transformaciji je 1980.godine integrisana sa Trećom gimnazijom “Vladimir Ilič Lenjin” i tako sačinjavala OVRO prirodno-matematičke struke “Savski venac”.

Godine 1980. postala je OOUR matematičko-tehničke delatnosti “25.maj”. Prema tadašnjem programu obrazovanja, prve dve godine su bile zajedničke osnove, a dalje je Škola u trećem i četvrtom razredu obrazovala učenike za zanimanja matematičko-tehnički saradnik i programer.

Tokom daljeg transformisanja usmerenog obrazovanja, promenom zakona 1987.godine, Škola je postala OOUR “Matematička škola 25.maj” u okviru obrazovne radne organizacije prirodno-matematičke struke ”Savski venac”.

Nakon toga, 1989.g. došlo je do izdvajanja Škole iz radne organizacije i Škola je nastavila sa radom kao “Matematička škola 25.maj”.

Ponovnim uvođenjem gimnazija 1990.g. Četvrta gimnazija je ponovo ponela svoje ime i nastavila sa obrazovanjem učenika prema gimnazijskim programima.

Četvrta gimnazija u Beogradu obrazuje učenike kroz prirodno-matematički i društveno-jezički smer i vrši adekvatnu pripremu učenika za sve fakultete.

Kapacitet gimnazije je 780 učenika raspoređenih u 12 odeljenja prirodno-matematičkog smera i 12 odeljenja društveno-jezičkog smera.

U gimnaziji svi učenici kao prvi strani jezik uče engleski a kao drugi strani jezik uči se francuski, nemački i ruski jezik. Odeljenja se formiraju prema drugom stranom jeziku. Odeljenja su uglavnom homogena što se tiče drugog stranog jezika osim odeljenja u kojima se uči ruski jezik koja su heterogena zbog sve manjeg broja učenika koji uče isti. I ove školske godine škola će nastaviti sa radom po redukovanom nastavnom planu i programu, po kom radi već tri školske godine otkad smo ušli u pilot program “Priprema gimnazije za reformu”.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top