Javor-Zimske carolije
Naslovna » Kultura » Knjige » Petson slavi Božić

Petson slavi Božić

petson-slavi-Božić

U knjizi “Petson slavi Božić” – veliki praznik dolazi, a Petson i Findus doživljavaju novu- veoma uzbudljivu avanturu.

Dok se Božić približavao Petsonu se desila nezgoda, i kada je baš mislio da je to najgori dan na svetu – događa se iznenađenje!

Čiča Petson i mačak Findus junaci su slikovnica poznatih širom sveta, a inspiraciju za njihove prve avanture čuveni švedski pisac i ilustrator Sven Nurdkvist pronašao je igrajući se sa svojim sinovima. Kreativni centar objavio je do sada devet knjiga o o ovim junacima. Uzbudljive priče govore o svakodnevnom životu starog farmera i njegovog mačka, njihovim vratolomnim pronalascima i dramatičnim i duhovitim rešenjima za male i velike probleme. Pored zabavnih priča, ono što posebno oduševljava velike i male čitaoce slikovnica Svena Nurdkvista jesu divne ilustracije prepune zanimljivih detalja. Na svakoj ilustraciji dešava se mnogo toga. Koliko god dugo da se razgledaju, uvek se uoči još neka nova sitnica. Uz pomoć ovih raskošnih ilustracija deca bolje upoznaju svet oko sebe, uče kroz igru i sjajno se zabavljaju.

Knjige nagrađivanog švedskog autora i ilustratora Svena Nurdkvista o avanturama Petsona i Findusa već trideset godina razveseljavaju decu širom sveta. Prevedene su na 44 jezika, objavljene u preko sedamdeset zemalja, a o njihovim avanturama su snimljeni čak i crtani filmovi i do sada su prodate u više od osam miliona primeraka.

Pogledajte ostale knjige u okviru edicije Petsona i Finudusa:

edicija

Kreativni centar

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top