Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » Tehnička škola – Novi Beograd – Beograd

Tehnička škola – Novi Beograd – Beograd

Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje

Konstruisanje je kreativan proces transformacije ideje u projekat i predstavlja polaznu osnovu za proizvodnju. Ima za cilj iznalaženje optimalnih rešenja za sve tehničke izazove.

Kompjuterskim konstruisanjem na savremen način se primenjuju teorijska znanja u cilju proračuna i konstruisanja mašinskih elemenata, sklopova i konstrukcija. Izrada 3D modela i tehničke dokumentacije ostvaruje se primenom najsavremenijih softverskih paketa usklađenih sa potrebama novih tehnologoja i numerički upravljane proizvodnje (SNC tehnologija).

Kako je postignut veoma visok nivo primene informatičkih tehnologija u proizvodnim procesima kada su u pitanju projektovanje proizvoda ili inženjerski proračuni i analize, neophodno je postojanje i razvijanje zanimanja koje će precizno i efikasno odgovoriti svim ovim zahtevima.

U toku školovanja učenik stiče značajno opšte obrazovanje, znanja iz oblasti mašinske tehnike i izučava programske pakete:
WORD – obrada teksta
EXCEL – tabelarna izračunavanja
AutoCAD – tehničko crtanje
ProENGINEER (CREO 02.) – izrada 3D modela, sklopova, tehničke dokumentacije i kompjutersko upravljanje mašinama za obradu.
• Programske jezike Visual BASIC, C++, Visual C#.

To omogućava učenicima lakoću snalaženja u radu sa računarima na gotovo svim područjima, bilo kada je potrebna primena u radu ili dalje obrazovanje na tom polju. Učenici modeliranje i konstruisanje rade u licencnim najsavremenijim programima, a njihovo kvalitetno obrazovanje omogućavaju profesori koji se stalno usavršavaju na on line PTC University.

Učenici naše škole su redovno uspešno prisutni na regionalnim i republičkim takmičenjima, a kroz svoje srednje obrazovanje podstiču se i motivišu za dalje profesionalno usavršavanje na strukovnim i diplomskim studijama.

Mašinska tehnika je zastupljena u svim sferama materijalne proizvodnje, usluga, energetike, prerađivačke industrije, građevinarstva, saobraćaja i dr. Nesumnjivo i zanimanje Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje u tim oblastima zaslužuje posebno mesto.

Tehničar grejanja i klimatizacije

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top