Javor-Zimske carolije
Naslovna » Porodica » Porodični informator » Zavod za vaspitanje dece i omladine

Zavod za vaspitanje dece i omladine

pobedi-prihvatiliste

Zavod za vaspitanje dece i omladine

Beograd, Voždovac
Bulevar oslobođenja 219
011 3096 741

www.zvdob.com

Prihvatilište u Bulevaru oslobođenja 219 zbrinjava najugroženiju decu uzrasta od 7 do 18 godina. Ovo prihvatilište trenutno može da primi dvadesetak dece.

  • Strategija Sekreterijata za socijalnu i dečiju zaštitu je da decu iz Prihvatilišta uključi u obrazovno-vaspitni sistem i uz pomoć Centara za socijalni rad vrati ih njihovim biološkim porodicama ili im nađe hraniteljske porodice.
  • Cilj Zavoda je kvalitativno unapređenje sistema društvene brige o deci u sukobu sa zakonom, kreiranjem, postavljanjem, primenom inovativnog Programa intezivnog tretmana dece i omladine koja ispoljavaju višestruke smetnje u ponašanju, emocionalnom i socijalnom razvoju i funkcionisanju.
  • Program podrazumeva veliki broj raznovrsnih vaspitno-terapeutskih i rekreativnih sadržaja koji će svojom strukturom kompenzovati neadekvatnosti unutrašnjeg fokusa kontrole dece i omogućiti da se pređe put od spoljne do unutrašnje (samo) kontrole koji će korigovati unutrašnje nagomilane probleme dece, a pod okriljem zaštićenog, bezbednog, a ipak toplog i zdravog životnog ambijenta.

Humanitarna akcija “Pobedi za decu Prihvatilišta” ima za cilj preseljenje Prihvatilišta za decu u prostorije većih kapaciteta kako bi se obezbedilo dovoljno mesta za svu decu kojoj je potrebna urgentna pomoć i smeštaj.

Prihvatilište zbrinjava decu i mlade uzrasta od 7 do 18 godina, oba pola. Pomoć se pruža deci bez roditeljskog staranja, žrtvama zlostavljanja i zanemarivanja, deci u stanju socijalne potrebe, žrtvama trgovine ljudima, deci iz postupka readmisije, deci sa poremećajem ponašanja i drugima.

Značajno je naglasiti da naši korisnici nisu samo deca sa teritorije Beograda, već deca iz cele Srbije, kao i zemalja u okruženju.

Akciji se možete priključiti uplatom donacija na devizni i dinarski račun (podaci o računima su dati na sajtu www.prihvatiliste.rs) ili učestvovanjem u onlajn aukciji na Limundo sajtu ili preko strane na sajtu Prihvatilišta www.prihvatiliste.rs/pobedi u kojoj su poznate ličnosti iz sveta muzike, glume, kulture i sporta poklonile lične stvari za ovu dobrotvornu akciju.

Statistički podaci ukazuju da broj dece iz najugroženijih kategorija raste. Kako su trenutni kapaciteti Prihvatilišta 16 kreveta, a površina ustanove 250 kvadratnih metara, neophodno je izmeštanje Prihvatilišta u veći prostor koji bi obezbedio veći broj kreveta i omogućio rad sa decom prema kategorijama kojima pripadaju. Istovremeni rad sa decom različitih kategorija značajno otežava rad stručnom timu koji za cilj ima što kvalitetniju rehabilitaciju svakog deteta.

Pored aukcije organizuje i razne druge akcije u cilju prikupljanja sredstava. Sve informacije o budućim akcijama možete videti na www.prihvatiliste.rs

Pozivamo Vas da se priključite akciji.

Prihvatilište za decu kao ustanova socijalne zaštite u nadležnosti grada Beograda postoji već 52 godine. Od osnivanja kroz ovu ustanovu je prošlo preko 60.000 korisnika.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top