Naslovna » Kultura » Knjige » Aktivnosti Zapamti Izvedi – Pikom

Aktivnosti Zapamti Izvedi – Pikom

pikom-aktivnosti

Stručnjaci tvrde da je idealna igračka ona koja je istovremeno i zabavna i edukativna. Znanja stečena kroz igru ostaju duže upamćena jer su deo detetovog ličnog iskustva.

Ni najbolje igre i igračke ne mogu biti dovoljno dobre ukoliko detetu nedostaje saigrač. Ponekad ste taj nedostajući saigrač upravo vi.

Društvene igre su pravi način da sa porodicom u slobodno vreme uživate na kvalitetan način. Okupljanje za stolom uz društvenu igru Aktivnosti – Zapamti – Izvedi obezbediće deci i vama zdravu zabavu, koja će vas podstaći na timski rad, fizički pokrenuti, poboljšati memoriju i učiniti da razvijete dobar sportski duh.

Ono što je posebno značajno za mlađu decu, kojoj je ova igra namenjena, je to što će naučiti da pobeda ponekad ne zavisi samo od sreće već i od od umeća i sposobnosti.

Ova društvena igra zahteva da igrači imaju neku vrstu veštine.

Tabla sa poljima za kretanje igrača je prvo iznenađenje za igrače. Sastoji se od 9 velikih puzli. Dozvolite mlađoj deci da je sastave.

Kada je tabla sastavljena prelazite na ređanje kartica kojih ima 50. Sve kartice klasifikujte po boji na poleđini (žuta, zelena, plava i srvena). Na svakoj od četiri gomile kartice treba da budu okrenute ka dole. Tu vas čeka sledeće iznenađenje kada uočite da zadaci nisu samo memorijski već i fizički. To je draž ove igre. Pri svakom potezu ustajete i izvodite zadatak. Na žutom nivou zadatak može biti jednostavniji (ustanite i dodirnite prste na nogama), dok na svakom sledećem nivou postaju složeniji i memorijski i fizički.

Zatim poređajte 9 elemenata plave, žute i crvene boje, oblika kruga, trougla i kvadrata.

Izaberite boju piona, postavite kockicu na tablu i igra može da počne.

Aktivnosti Zapamti Izvedi

Ulepšajte igrom predstojeće praznike…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top