Naslovna » Humanitarne organizacije » Udruženje slepih i slabovidih Srbije Beli Štap

Udruženje slepih i slabovidih Srbije Beli Štap

Beograd, Vračar
Sredačka 2
011 3087 546, 011 3087 545
www.belistap.org
[email protected]

Udruženje slepih i slabovidih Srbije Beli Štap je osnovano 2003. godine u Beogradu, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana.

Cilj
Cilj Udruženja je da pomogne slepim i slabovidim osobama u ostvarivanju njihovih prava, obezbedi im psihosocijalnu pomoć i podršku, ali i upozna širu društvenu zajednicu sa životom i mogućnostima slepih i slabovidih osoba. Jedan od najvažnijih ciljeva Udruženja, jeste integracija slepih i slabovidih osoba u sve društvene tokove i svakodnevne aktivnosti.

Aktivnosti Udruženja
Kroz aktivnosti Udruženja, koje se odnosi na delovanje u medijima, realizaciju projekata nastoji se da se uspostavi komunikacija i saradnja, kako sa drugim marginalizovanim grupama osoba sa invaliditetom, tako i svim ostalim ljudima dobre volje.

Nedostatak peripatologa
Kontinuirano se ukazuje na osnovni problem slepih i slabovidih u Srbiji, a to je nedostatak peripatologa, odnosno, stručnog kadra za obuku slepih i slabovidih samostalnom kretanju. Nepostojanjem peripatologa u Srbiji uskraćeno je pravo na samostalno kretanje za preko 12.000 slepih i slabovidih osoba. Insistira se na koracima koji se moraju preduzeti kako bi slepi i slabovidi u Srbiji dospeli do stepena u samostalnom kretanju na kojem su slepi i slabovidi u ostatku sveta.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top