Naslovna » Kultura » Knjige » Beta – Pikom

Beta – Pikom

beta-pikom

Beta 8 – Segmentiko

SADRŽAJ
Kutija sadrži 6 SEGMENTIKA raznih boja koji se sastoje od 10 članaka (segmenata), što je dovoljno i potrebno da se naprave sva slova i sve cifre i dosta figura koje podsećaju na predmete i bića iz okoline (npr. kućica, mačka, zvezda, cvet…) koje deca često predstavljaju na svojim prvim crtežima.

CILJ
Razvoj motorike šake, spretnosti, logičkog mišljenja, kreativnosti, povećanje koncentracije i održavanje pažnje, motivisanje za rešavanje problema i razvoj takmičarskog duha.

PREDLOŽENI NAČIN KORIŠĆENJA
Pokazati deci na nekoliko lakših primera kako SEGMENTIKO funkcioniše. Dati im igračku i pustiti ih da sami istražuju i formiraju likove. Kad se oseti zasićenje zadavati im zadatke koje treba da reše.

PREDLOŽENA IGRA
SEGMENTIKO je izuzetno pogodan za takmičarske igre. Takmičenje u brzini sklapanja zadatog oblika može biti:

  • pojedinačno: dvoje ili više dece rešavaju isti oblik rangiraju se po redosledu i dobijaju obrnut broj poena u odnosu na redosled (npr. u grupi od 3 takmičara: 1 najbrži – 3 poena, 2. sporiji – 2 poena, 3. najsporiji – 1 poen). Posle nekoliko zadatih zadataka (minimalno 5) napravi se rang lista;
  • ekipno: takmičenje dve tročlane, tako da se formira ili neka reč od tri slova (npr. ANA, NIŠ) ili neka celina (npr. zvezda, kuća, mesec) ili trocifren broj (npr 134), gde svaki od članova ekipe pravi po jedan element u dogovoru sa ostalim suigračima. Bodovanje brzine vršiti za ekipe. Formirati navijačke grupe.

Izdavač: Pikom

Beta 9…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top