Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Božić i porodica

Božić i porodica

Božić i porodica. Osećaj nebozemne radosti i topline srca pastira koji su se prvi poklonili Novorođenome caru, treba da bude zvezda vodilja svakoj porodici u tim danima.

bozic-i-porodica

Koje su vrednosti porodice koje treba negovati?

’’Vaspitavanje dece poduhvat je za odrasle ljude koji su spremni da mu se posvete punim srcem, za to su sposobni muž i žena koji se vole dovoljno da ne moraju drugde da mole za ljubav koja im je potrebna.’’
Sveti Amvrosije, episkop milanski (IV vek)

Božić i porodica
Danas u vremenu kada, nažalost, vrednosti sve više gube na značaju, smatram da je neophodno istaknuti da savremena porodica jednostavno mora negovati proverene tradicionalne vrednosti. Ne samo zato što su one deo narodne tradicije, već zbog toga što iz njih izvire svako dobro koje će nas upućivati na pravi put. Nema tu neke velike mudrosti, bitno je da se svi klonimo onoga što je loše. Njima će više od naših saveta pomoći međusobno poštovanje i ljubav umesto hiljada saveta koji guše.

Više će pomoći postupci koje su videli u kući: jednostavna osećanja, sigurno i smerno izražena, osećaj za meru, vladanje nad strastima, naklonost ka lepim stvarima i umetnosti, kao i spremnost da se uvek nasmeju.

Šta predstavlja Božić za porodicu, posebno za decu…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top