Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2024/2025

Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2024/2025

Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2024/2025

broj bodova za upis

UPIS U SREDNJE ŠKOLE DETALJNO O NAČINU BODOVANJA 2024/2025

Ovde možete pronaći pregled – broj bodova za upis u srednje škole koje su imali poslednji rangirani učenici primljeni na određene profile u prethodnim godinama.

Bodovi koji se nalaze u tabelama nisu sigurna granica koju treba da pređete.  Ipak, oni predstavljaju solidan orijentir. Po iskustvu od ranijih godina retko se događa da je razlika u bodovima drastična.

Počevši od upisa u školsku 2018/2019. godinu za upis u srednju školu vrednovanje opšteg uspeha se vrši na sledeći način:

Na osnovu opšteg uspeha kandidat može da ostvari najviše 60 bodova. Na završnom ispitu kandidat može da osvoji najviše 40 bodova.  Na testu iz srpskog i matematike maksimum je 13 bodova, a na kombinovanom testu je 14 bodova.

Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju ili stručnu školu u trajanju od četiri godine stiče kandidat koji je ostvario ukupno najmanje 50 bodova.

Svaki grad u Srbiji ima stranicu na našem portalu, na kojoj se nalazi pregled bodova koji su bili dovoljni za upis prethodnih godina. Pregled je dostupan za sve srednje škole i smerove koji u njima postoje.

Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2024/2025

Srednje škole i obrazovni profili u Srbiji prema broju bodova potrebnih za upis

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top