Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2020/2021

Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2020/2021

Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2020/2021

broj bodova za upis

UPIS U SREDNJE ŠKOLE DETALJNO O NAČINU BODOVANJA 2020/2021

Broj bodova za upis u srednje škole – pregled bojra bodova koje su imali poslednji rangirani učenici primljeni na određene profile u prethodnim godinama.

Bodovi za upis u srednje škole koji se nalaze u tabeli nisu sigurna granica koju treba da pređete, ali predstavljaju određeni orijentir, jer po iskustvu od ranijih godina retko se događa da je razlika u bodovima drastična.

Počevši od upisa u školsku 2018/2019. godinu za upis u srednju školu vrednovanje opšteg uspeha se vrši na sledeći način:

Na osnovu opšteg uspeha kandidat može da ostvari najviše 60 bodova. Na osnovu uspeha na završnom ispitu kandidat može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog i matematike i 14 bodova na kombinovanom.

Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju ili stručnu školu u trajanju od četiri godine stiče kandidat koji je ostvario ukupno najmanje 50 bodova.

Svaki grad u Srbiji ima stranicu na našem portalu, na kojoj se nalazi pregled bodova koji su bili dovoljni za upis prethidnih godina, za sve srednje škole i smerove koji u njima postoje.

Broj bodova za upis u srednje škole u Srbiji 2020/2021

Srednje škole i obrazovni profili u Srbiji prema broju bodova potrebnih za upis

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top