Naslovna » Kultura » Knjige » Disciplina bez straha – Laguna

Disciplina bez straha – Laguna

disciplina-bez-straha

Disciplina bez straha

Autor:

Volfgang Bergman

 

Jedan od najistaknutijih nemačkih dečijih i porodičnih terapeuta, Volfgang Bergman se zalaže za disciplinu saosećajnosti koja počiva na ljubavi, poverenju i prisnim odnosima između roditelja i dece. Ovaj poznati dečiji i porodični terapeut pokazuje put u vaspitanje čije temelje sačinjavaju uživanje u detetu i uvid u njegovu ranjivost.
Bergmanovo vaspitavanje „svesne saosećajnosti“ bavi se kao svakodnevnim problemima, tako i „velikim konfliktima“, poput inata, škole ili puberteta. Ovakvim vaspitanjem konflikti se trajno rešavaju, jer samo zdrava, pozitivna, emotivna osnova između roditelja i dece može obezbediti da deca budu poslušna i onda kada ih niko ne posmatra ili kada roditelji uopšte nisu u njihovoj blizini. Bergman prikazuje vaspitanje koje dete ne savija i ne savladava već ga čini pametnim i radoznalim. Samo tako se kod deteta razvija pametno i kompetentno Ja, koje će ga pratiti celog života. Bergmanova najvažnija poruka jeste ljubav.
Izuzetno dragocena knjiga za sve roditelje jer je napisana pristupačnim jezikom. Iako je Bergman terapeut, ovu knjigu je napisao iz ugla roditelja.

Izdavač Laguna

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top