Naslovna » Kultura » Knjige » Kako deca osećaju – Laguna

Kako deca osećaju – Laguna

kako-deca-osecaju

Kako deca osećaju

Autori:

Udo Ber
Gabrijela Frik Ber

 

Mnogi ljudi se sa velikom pažnjom bave ponašanjem dece, njihovim problemima, a iznad svega problemima koje ona prave roditeljima i vaspitačima. Oni zato ozbiljno i intenzivno razmišljaju o tome da se obrate dečijem psihologu koji će im pomoći da shvate zašto kod dece dolazi do promena u ponašanju. Ali dečijim osećanjima, a iznad svega onome kako deca osećaju, prema shvatanjima autora ove knjige, posvećuje se u javnosti veoma malo pažnje jer u našem terapeutskom radu često čujemo od odraslih kako su njihova osećanja u detinjstvu bila omalovažavana i koliko su zbog toga patili. A iz terapeutskog rada sa decom saznajemo da ona često ne osećaju ništa, da njihove emocije nemaju nikakvu ili imaju samo nemerljivu reakciju i često razočarano prestaju da uopšte i pokazuju osećanja.

Ova knjiga sa razumevanjem ukazuje na to kako deca osećaju i po čemu se dečija osećanja razlikuju od osećanja odraslih, pokazujući kako deca koriste svoje emocije kao važne putokaze kroz život. Knjiga je nastala iz terapeutskog iskustva autora i rada sa decom.

O autorima

Udo Ber je doktor filozofije, diplomirani pedagog, priznati telesni terapeut, vođa napredne radionice za kreativnu terapiju, koju je i sam osnovao. Ima višegodišnje iskustvo u terapeutskoj praksi, vođa je seminara i naprednih kurseva iz umetničke terapije i autor mnogobrojnih knjiga iz stručne literature.
Gabrijela Frik Ber je diplomirani pedagog, priznati kreativni telesni terapeut. Osnivač je napredne radionice za kreativnu terapiju. Ima višegodišnje iskustvo u terapeutskoj praksi i vođa je seminara i kurseva iz umetničke terapije, kao i kreativne terapije sna. Autor je mnogobrojnih članaka i knjiga iz stručne literature.

Izdavač Laguna

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top